Már a Hófehérke is szúrja az elmebeteg feministák szemét: "egy eszméletlen nőt a beleegyezése nélkül szájon csókolnak"

Már a Hófehérke is szúrja az elmebeteg feministák szemét: "egy eszméletlen nőt a beleegyezése nélkül szájon csókolnak"

13 hónap után ismét megnyílt a Disneyland Anaheimben, igaz, egyelőre csak a helyiek előtt. Az első látogatók közül sokan könnyezve érkeztek, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen az amerikaiak sokan éves bérlettel, rendszeresen járnak szórakozni a Disney-parkokba.

A Metro most arról ír, hogy a kalandparkban a lezárások alatt felújítási munkálatokat is végeztek. Az egyik legrégebbi "vasút", amely a Hófehérke sztorijára épül, korábban a gonosz boszorkányra fókuszált, amin az alkotók változtattak. Most a hét törpe került reflektorfénybe, az utazás pedig a csókjelenettel végződik, amellyel a herceg megtöri a gonosz királynő átkát. Úgy tűnik azonban, vannak, akiknek nem tetszik az újítás, sőt igazából a mese végével van problémájuk.

Az 1937-es film híres jelenetét úgynevezett kritikusok támadják, mert szerintük "egyáltalán nincs rendben, hogy a gyerekek azt látják, egy eszméletlen nőt a beleegyezése nélkül szájon csókolnak"…

A vidámparkot bíráló Katie Dowd és Julie Tremaine képes volt azt állítani: lehetetlen, hogy igaz szerelemről van szó, ha csak egyikük tudott arról, mi fog történni. Ráadásul mindez arra tanítja a gyerekeket, hogy egy csók akkor is elcsattanhat, ha csak az egyik fél bólint rá.

Hírdetés

A "kritikusok" nem értik, miért választ a Disney ilyen régimódi jeleneteket, főleg, hogy korábban már más kalandjátékoknál is eltávolították a problematikus részeket a parkban.

A Hófehérke és a hét törpe című Disney-klasszikus csókjelenetére már mások is felhívták a figyelmet. 2018-ban Kazue Muta japán professzor azt mondta, ez a mese a Csipkerózsikával együtt a szexuális erőszakot népszerűsíti, mivel egy eszméletlen ember szexuális bántalmazásáról van szó…

Íme a "horrorisztikus" jelenet:

(Metro – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »