Már a hivatalos személyek sincsenek biztonságban Miskolcon

Pakusza Zoltán

Ha már a hivatalos személyek sincsenek biztonságban Miskolcon, mit várjanak a lakók – tette fel a kérdést Pakusza Zoltán, aki szerint nemcsak a lakosság, de a rendőrök, tanárok, mentősök ellen elkövetett bűncselekmények is egyre gyakoribbak a városban.

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint addig nem lesz rend Miskolcon, amíg a bűnözők példás büntetést nem kapnak. Sajnos azt látjuk, hogy a hivatalos szervek, legfőképp az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, jelentette ki a politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján. Példaként hozta azt az esetet, amikor a Jobbik önkormányzati képviselői értek tetten tolvajokat, akik egy idős nénitől loptak fát éjszaka. A tetteseket az ügyészség büntetés nélkül engedte el mondván, tettük nem veszélyes a társadalomra. Pár napja pedig azt olvashattuk – folytatta –, hogy arra az elkövetőre, aki két miskolci rendőrt is mellbe rúgott, csak felfüggesztett büntetést kértek. Ilyen hozzáállás esetén nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre többször hallani hivatalos személyek, tanárok, rendőrök, mentősök ellen elkövetett bűncselekményekről, mondta Pakusza. Hozzátette, ilyen esetekben példás büntetésre lenne szükség, amely elrettentené az arra hajlamos egyéneket a bűnelkövetéstől.

Hírdetés

Szerinte, ha már az autósokkal szemben zéró toleranciát hirdettek, ugyanilyen zéró toleranciára lenne szükség a hivatalos személyek ellen elkövetett bűncselekmények esetében is, a sokszor emlegetett bűnmegelőzésnek ugyanis ez lenne az alapja. Addig, amíg az ügyészség és a bíróság pátyolgatja az elkövetőket, a helyzet nem fog javulni – vélekedett a jobbikos képviselő.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Hírek, Jobbik


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »