Már a baloldal is támadja Horváth Csabát a zuglói médiabotrány miatt

Már a baloldal is támadja Horváth Csabát a zuglói médiabotrány miatt

Szorul a hurok…

„Propaganda közpénzből” címmel írt egy cikket Várnai László zuglói képviselő, a CivilZugló vezetője. Írásához azt a Momentum által készített átfogó elemzést is csatolta, amiből az derül ki, hogy az ellenzék is túlzónak tartja a zuglói médiaköltést. Szerintük ráadásul a nyomtatott Zuglói Lapok, amire a legtöbb pénz megy el, Horváth Csaba polgármester személyes kampányújságjává változott – közölte cikkében a Metropol. Mint írták, Várnai blogbejegyzése nem sokkal azután született meg, hogy a lap hírt adott arról, hogy Zugló önkormányzata évi negyedmilliárd forintot költ a kerület médiamegjelenéseire.

 

Ahogy azt lapunk is megírta, Horváth Csaba, Zugló balliberális polgármestere három különböző adásba vásárolta be magát havi nettó 953 ezer forintért a kerületi adófizetők pénzén. Ezenkívül évi 219 millió forintért üzemeltetik az önkormányzat saját médiacégét, de külön megbízott végzi havi nettó 1,2 millió forintért az internetes közösségimédia-szolgáltatásokat is. Így nagyjából évi negyedmilliárd forintért készülnek el a Zuglóról szóló híradások.

A Metropol jelezte, hogy amikor a Hír TV riportere Horváth Csabát szembesítette a lap állításaival, a polgármester azt mondta, hogy az évi 250 millió forint nem médiaköltés, szerinte ő összességében évi 10 millió forintot költ médiára.

A polgármestert a riport után megkeresték kérdéseikkel, szerették volna megtudni, hogy az az évi 219 millió forint, amit az önkormányzat a médiacégének fizet ki, mi más, ha nem médiaköltés, de afelől is érdeklődtek, hogy a havi nettó 953 ezer forintból hogyan lesz évi 10 millió forint, kérdéseikre azonban egyáltalán nem kaptak választ.

Kiderült, hogy ellenzéki pártok, korábban a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, idén pedig a Momentum készített átfogó elemzést a zuglói médiáról. Nem kevesebbet állítanak benne, minthogy „a Zuglói Lapok továbbra sem tesz eleget a pártatlansági elvárásoknak. A leginkább szembeötlő az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba aránytalanul sok szerepeltetése, mellyel mintegy személyes kampányújsággá változott a Zuglói Lapok.” Készítettek egy lebontást is arról, hogy az elmúlt három évben melyik képviselő hány alkalommal szerepelt a Zuglói Lapokban.

Hírdetés

A lap jeleze, hogy míg Horváth Csaba 353 alkalommal, a fideszes Borbély Ádám például mindössze 15 alkalommal, az egykoron MKKP-s, ma már független Victora Zsolt 18 alkalommal, Várnai László pedig mindössze 36 alkalommal.

Várnai a blogbejegyzésében arra is kitér, hogy a sok-sok millióért szerkesztett Zuglói Lapokban szinte mindent Horváth Csaba fotójával illusztrálnak.

A polgármester a legutóbbi két, de majd minden lapszámban 5-7 fotóval szerepel. Természetesen nincs abban kivetnivaló, ha a polgármesterrel készült interjú mellett szerepel a portréja, de mára sikerült őt szinte minden címlapra odacsempészni, és minden rendezvényt az ő portréjával illusztrálni

– írja a képviselő, aki szerint a tájékoztatás sem a valóságot tükrözi, a kínos ügyekről, mint például Karácsony Gergely mintaházának kudarca, egy szó sem esik a lapban.

 

„A legbizarrabb az, amikor a lényegében nem róla szóló cikkekhez, ahol a díjátadó személy mellékszereplő, is a nagy Ő-t szerkeszti be az »éljenrákosi!« gondolkodású főszerkesztő. Emlékserleget kapott a születésnapos iskola, de a fotón nem az iskola, az emlékserleg, esetleg a serlegnek örülő igazgató, netán a boldog gyereksereg látható – hanem az azt átadó polgármester. »Több száz család kapott tanszereket«, de még véletlenül sem a tanszereket, az osztást, az ajándékot kapókat mutatják, hanem a polgármestert. Nem nehéz észrevenni, a kép, a képaláírás szórendje is a polgármesterről szól, nem a meghallgatott, felköszöntött idősekről” – hozza a példákat Várnai.

Borítókép: Horváth Csaba, Zugló polgármestere nyilatkozik a sajtónak a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt 2020. június 24-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »