Manfred Weber megbukott! Nem támogatják! Pusztulatos németországi!

Úgy tűnik, hogy minden esélye elszállt Manfred Webernek arra, hogy az Európai Bizottság elönke legyen. A legfrissebb hírek szerint a liberálisok sem kérnek a politikusból, pedig korábban elég keményen hízelgett nekik a német politikus. Webert a szociáldemokraták sem támogatják. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki futhat be a német politikus helyet

Az uniós csúcs csütörtök délután kezdődik, de egyelőre nincs senkiről sem megállapodás, számol be a hírről az Origo.

A szociáldemokrata, valamint az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti (EP-) frakció is jelezte, hogy nem szavaznák meg a néppárti Manfred Webert az Európai Bizottság elnökének– jelentette a Financial Times.

Hírdetés

Az újság értesülései szerint az Európai Néppárt utáni második, illetve harmadik legnagyobbnak számító képviselőcsoport vezetői, Iratxe García Pérez és Dacian Colos megüzente, hogy még ha az Európai Tanács végül őt is jelölné, akkor sem támogatnák Webert a parlamenti szavazáson.

Hasonlóról számolt be a Le Soir című belga lap egyik újságírója is a Twitteren, aki Philippe Lambertsre, a zöldpárti EP-frakció társelnökére hivatkozva azt írta, hogy a négy “EU-párti” csoport vezetőinek csütörtök reggeli találkozóján García és Ciolos hivatalosan közölte, hogy Weber nem számíthat a voksaikra. Elemzők szerint ez lényegében azt jelentené, hogy elenyészett Manfred Weber esélye, hogy ő legyen az Európai Bizottság következő elnöke.

Origo


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »