Manapság már mérgezni sem tudnak az oroszok – vagy csak az "ukrán" küldöttség élte túl ezt is a holokauszt után

Roman Abramovics orosz oligarcha és az ukrán béketárgyalók mérgezésre utaló tüneteket fedeztek fel magukon a hónap elején Kijevben tartott találkozójuk után – írja a Wall Street Journal nyomán "Szörnyű gyanú: megmérgezték a béketárgyalás résztvevőit?" című cikkében az Index.

Az ukrán fővárosban tartott találkozót követően Abramovicsnál, valamint az ukrán csapat legalább két magas rangú tagjánál az alábbi tünetek jelentkeztek: vörös szem, állandó és fájdalmas könnyezés, bőrgyulladás, viszketés és hámlás a kézen és az arcon.

Egy Abramovicshoz közel álló személy azt mondta, nem világos, hogy ki támadhatta meg a csoportot, de "egyesek szerint" Moszkva áll a háttérben.

Hírdetés

A delegáció tagjainak állapota azóta már javult, nincsenek életveszélyben. Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt, aki találkozott Abramoviccsal, ez nem érintette. Az esetet vizsgáló nyugati szakértők szerint nehéz megállapítani, hogy a tüneteket vegyi vagy biológiai támadás, esetleg valamilyen elektromágneses sugárzás okozta.

A tárgyalócsapat minden tagja a mai napon normálisan dolgozik – reagált Mihajlo Podoljak a hírre. Az Unian ukrán hírügynökség szerint az elnöki hivatal vezetője hozzátette, hogy rengeteg a spekuláció és a különféle összeesküvés-elmélet.

Ezért még egyszer megismétlem: a tárgyalócsoportok tagjai ma normál üzemmódban dolgoznak – hangsúlyozta.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »