Malý Matuš: Örülök neki, hogy megkaptam a lehetőséget a DAC-nál

Malý Matuš: Örülök neki, hogy megkaptam a lehetőséget a DAC-nál

A DAC nevelése, a 19 esztendős tehetséges védő, Malý Matuš az idei év hátralévő részét a kiesés elől menekülő Szenice csapatánál tölti kölcsönben. A futballista játéklehetőséget keresve távozik a sárga-kékektől a szintén élvonalbeli gárdához. A fiatal dunaszerdahelyi játékos a kölcsönszerződése aláírását követően nyilatkozott portálunknak.

A DAC Akadémiájáról sikerült bekerülnöd a felnőtt csapatba. Hogyan élted meg ezeket a pillanatokat?

Először Marco Rossi idején sikerült a felnőttcsapat közelébe kerülnöm, akkor pár edzésen is részt vehettem, valamint 1-2 meccsre el is utazhattam a csapattal. Majd érkezett Peter Hyballa, aki az elején nem számolt velem, de később felvitt az A-csapathoz, ahol folyamatosan edzhettem a csapattal, viszont meccsekre az U19-es csapattal és a Somorjával jártam. Bernd Storck érkezésével az én helyzetem is gyökeresen megváltozott, hiszen megkaptam a lehetőséget, úgy gondolom éltem az eséllyel. Örülök, hogy az élvonalban is játszhattam a DAC színeiben. A bemutatkozásomra ideálisabb mérkőzésen nem is kerülhetett volna sor, a nagy rivális Slovan ellen debütálhattam az élvonalban.

Eddig a csallóközi tehetségeknek nem sok esély kínálkozott, hogy a felnőttcsapatba kerüljenek, neked mégis sikerült. Mi az, amivel kitűntél a többiek közül, miket neveznél meg az erősségeidnek?

Vártam a lehetőségre, keményen edzettem. Mivel Beskorovainyi és Bednár megsérült, valamint Šimić is távozott, votl esélyem bemutatkozni a felnőtt csapatban. Egy fiatal játékosnak várnia kell a megfelelő pillanatra. Úgy gondolom fizikailag erős vagyok és nem félek előre játszani.

Milyen volt a Slovan ellen debütálni?

Nagyon jó érzés volt, ráadásul akkor még szurkolók is lehettek a meccseken. Szerintem elég jól sikerült az a meccs.

Hírdetés

Bernd Storck ezek után idén is lehetőséget adott neked. Nyolc mérkőzésen küldött pályára az idei szezonban. Hogyan látod a mögöttünk hagyott egy évedet a DAC csapatánál?

Az elmúlt napokban a kiesés ellen menekülő Szenice csapatánál készültél, ahol több felkészülési mérkőzésen is pályára léphettél. Hogyan jött ez a lehetőség?

Storck mesterrel még december elején leültem megbeszélni a helyzetemet, mivel fiatal vagyok és azt szeretné, ha több játékpercem lenne, de a DAC-nál ezt nem tudja garantálni egyelőre. Ezért a mester említette, jó volna, ha találnék egy csapatot, ahol több játéklehetőséget kapok. Végül megbeszéltük, hogy jó lenne, ha élvonalbeli csapatban játszhatnék, jött a szenicei lehetőség, amit meg is ragadtam. Három felkészülési mérkőzésen léptem pályára, szerintem jobb csapat a Szenice, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat.

Mit vársz a szenicei lehetőségtől, milyen célokkal vágsz neki az év hátralevő részének?

A célom az, hogy minél több játékpercet tölthessek a pályán az élvonalban, jó teljesítménnyel, minél jobb eredményekhez segítsem a csapatot.

Úgy tűnik a koronavírus-járvány nem lassít, minden bizonnyal tavasszal is nézők nélkül rendezik meg a bajnokikat. Mit gondolsz mennyire lesz hátrány továbbra is üres lelátók előtt játszani?

Nagyon fura nézők nélkül játszani, de nem tehettünk ellene semmit, el kell fogadnunk ezt a nem könnyű helyzetet. A szurkolók hiányozni fognak, főleg a DAC-nak, mivel Dunaszerdahelyen nagyon sokan látogattak ki a meccsekre. Remélem minél hamarabb visszatérhetnek a nézők a lelátokra, mint a régi szép időkben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »