Makovecz Imre már a 2010-es választás előtt megmondta: nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, mert Orbán zsarolható

Makovecz Imre már a 2010-es választás előtt megmondta: nem lesz itt semmiféle elszámoltatás, mert Orbán zsarolható

Már a 2010-es választások előtt megjósolta a Fidesz neves támogatója, Makovecz Imre, hogy Orbán Viktor kormányon nem viszi véghez az ígért elszámoltatást – közli a HírTV. Az időközben elhunyt Kossuth díjas építész egy szarvasi lakossági fórumon azt mondta a kormányváltás előtt, hogy szerinte Orbán Viktor zsarolható. A rendezvényen jelen lévő Babák Mihály akkori fideszes országgyűlési képviselő ma már nemigen emlékszik az elhangzottakra.

– Külföldi gazdasági és politikai érdekcsoportok Soros György vezetésével gyenge és zsarolható kormányt szeretnének Magyarországon, a kormány viszont nem zsarolható, függetlenek vagyunk – fogalmazott Orbán Viktor a Magyar Idők szerint a Fidesz visegrádi frakcióülésén. A kormányfő eszerint azt részletezte, hogy a többi közt a német kézben lévő sajtó egy részének nemzeti kézbe vételével szűnt meg a kormány zsarolhatósága.

Ám a 2010-es kormányváltás előtt Orbán Viktor barátjának, a Fideszt választási kampányokban is támogató Makovecz Imrének a véleménye más volt. A neves építész az akkor még országgyűlési képviselő Babák Mihállyal közösen tartott lakossági fórumot. Ezen a többi közt az elszámoltatás szükségességét hangsúlyozta, de hozzátette, az Orbán-kabinet ezt nem meri majd megtenni.

– De ezt nem meri megcsinálni. Mér’ me’ mér!? Mert zsarolható ő is. Nem a családjával – fogalmazott Makovecz Imre.

Nemigen emlékszik a fórumon elhangzottakra Babák Mihály.

A Célpont kérdésére Szarvas fideszes polgármestere álhírt emlegetett, szerinte Makovecz Imre nem mondott olyat, hogy Orbán Viktor zsarolható lenne.

Hírdetés

– Én nem hiszem, hogy ilyen elhangzott, megmondom őszintén.

– De ők még barátságban is voltak, tehát nem csak szakmailag tisztelték egymást.

– Persze, igen, igen, igen. Úgyhogy nem tudom, hogy ilyen valaha is elhangzott volna. Nem hiszem.

– Elhangzott, van egy felvételünk erről.

– Hát nézze, megeshet…. Megeshet, hogy valami nem úgy történt, ahogy szerette volna, ez nálam is előfordult – nyilatkozta a polgármester.

Babák Mihály hozzátette: azért sem akarja kommentálni az építész szavait, mert mind Makovecz Imrét, mind Orbán Viktort nagyra becsüli a teljesítményük miatt.

A teljes összeállítás a HírTV Célpont című műsorában látható péntek este fél 9-től.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »