Makkos cipőben mászta meg a kultikus hegyet Kim Dzsongun

Makkos cipőben mászta meg a kultikus hegyet Kim Dzsongun

Speciális felszerelés nélkül, fekete, térdig érő szövetkabátban és elegáns bőrcipőben „mászta meg” Kim Dzsongun a 2744 méter magas hófedte Paektu hegyet. Az észak-koreai KCNA állami hírügynökség fotói alapján úgy tűnik, a kiruccanás meg sem kottyant az elszigetelt állam vezetőjének, derűsen pózolt a hegy csúcsán hívei körében.

Azt sem felejtette el közölni a KCNA, hogy Kim Dzsongun állítólag körbenézett a Paektun, meglátott egy emlékművet és rögtön a megsemmisítéséről beszélt, majd hozzátette, hogy új hotelt és még több pihenőhelyet kell kialakítani a csúcson.

Az észak-koreai vezető nem most először járt a hegyen, több alkalommal is megmászta már, de tél derekán még sosem találkozott ilyen ragyogó napsütéssel, mint most. Az azonban az észak-koreai állami hírügynökség fotóiból nem derült ki, hogy Kim Dzsongun mikor is látogatta meg a Paektut.

A vulkanikus hegy egyébként Észak-Korea történelmileg kiemelkedő jelentőségű hegye, Kim Dzsongun édesapja, Kim Dzsongil állítólag a hegyen látta meg a napvilágot. A hivatalos észak-koreai álláspont szerint a vulkán egy titkos katonai támaszpontján született,  szülőháza pedig zarándokhellyé vált. A Paektu jelentőségét emeli, hogy Észak-Korea címerében is megjelenik.

Hírdetés

 

 

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »