Maketthadsereggel rohamoz Ukrajna?

„Kijev serege harckocsik és egyéb fegyverek mellett azok makettjeit is felállította a frontvonal mentén. A szokatlan kiállítás célja az lehet, hogy ilyen módon akarják kiprovokálni a Donbássz felkelőinek támadását” –jelentette ki Eduard Baszurin a felkelők sajtófőnöke.

„Kiderült, hogy Zselannoje, Jevgenovka, Rozovka, Novopokrovszkoje, Novoszelovka-Pervaja, Szuhaja Balka mellett az ukrán hadsereg a harci technika makettjeit állította fel, így kívánva megtéveszteni minket. Ezeket az információkat azoktól az egykori ukrán harcosoktól kaptuk, akik a továbbiakban nem akarják Kijev parancsait végrehajtani, és folytatni a testvérgyilkos háborút” –jelentette ki Baszurin.

Hírdetés

A frontvonalban fekvő települések lakosait „elsötétítési rendelettel” kényszerítik a világítás teljes kikapcsolására, nehogy kiderüljön a makettek körüli turpisság.

A napokban a DNR védelmi minisztériuma közleményt adott ki, amelyben elemezték az ukrán hadsereg támadó potenciálját, és a szándékot Donyeck körülkerítésére. Baszurin szerint e célból Kijev mintegy 90 ezer embert mozgósított (TASS)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »