Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás a fővárosban – itt vannak a részletek

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás a fővárosban – itt vannak a részletek

A Sashegyen már áprilistól él az új fizetős zóna, Zuglóban május elejétől lesz egy újabb területen fizetős a parkolás.

Ismét újabb fizetős parkolózónák jönnek a fővárosban: Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni tavasztól – derül ki az Énbudapestem összeállításából.

Zuglóban május 8-tól indul a próbaüzem a Nagy Lajos Király útja–Fogarasi út–Örs Vezér útja–Örs vezér tere által határolt területen, május 15-től pedig már csomagot kapnak az autósok. Az első héten ez egy csekk nélküli figyelmeztetés lesz a szabálytalanul parkoló autók ablakán, a fizetős üzem május 22-től élesedik.

Hírdetés

Zugló vezetése két további területre terjeszthetné ki a fizetős zónát, de ezeket egyelőre nem tervezik. Az egyik ilyen környék az Egressy út–Jerney utca–Fogarasi út–Nagy Lajos király útja által határolt terület, ami a májustól fizetőssé váló zónával szomszédos. A másik a Csömöri út–Rákospatak utca–Vezér utca–Egressy út–Lőcsei út–Szugló utca–Fűrész utca–Bosnyák utca–Lőcsei utca által határolt terület, ami jelenleg egy ingyenes „parkolási oázis” a térképen.

A XI. kerületben a Sashegyen történt a legfrissebb változtatás: április 2-től kell fizetni a parkolásért. A fizető övezet további bővítését nem tervezi Újbuda, de azt vizsgálja, hogy a bővítés milyen hatással van a határterületekre.

A portál az újbudai, a II. kerületi, az angyalföldi, a ferencvárosi és a hegyvidéki önkormányzatot is megkérdezte, hogy tervezik-e a parkolózónák bővítését, de egyiknek sincs ilyen terve a közeljövőben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »