"Majtényi szemmel láthatóan zsidó"

"Majtényi szemmel láthatóan zsidó"

Aki azt gondolja, hogy igazán veretesen zsidózni az antiszemiták tudnak, az még hallott paranoiás zsidót. Ennek az embertípusnak széles e hazában nincs tökéletesebb példánya, mint Kende Péter ügyvéd és „közíró”.

Régi mániám, hogy, aki magát képes „közírónak” hívatni, az minden egyéb borzalomra is képes lehet. Ezt az elméletemet Kende úr ATV hétfői „Csatt” című műsorában fényesen bizonyította is.

A beszélgetés során szóba került Majtényi László egykori ORTT-elnök köztársasági elnöki jelöltsége. Kende lelkesen méltatta a baloldali jelölt felkészültségét és műveltségét, ám a legérdekesebbnek nem ezt tartja. Hanem azt, hogy

„szemmel láthatóan zsidó.”

És ez persze rendes paranoiás zsidóként azt a kérdést veti fel Kendében, hogy vajon a – nyilvánvalóan vérszomjas antiszemita hordaként működő – magyar társadalom felsorakozik-e így a professzor mögé.

Hírdetés

„Egy átlag magyar ember, ha ránéz Majtényira, akkor érez valami olyasmit, hogy ez egy zsidó.”

– idézi fel a belpesti SZDSZ-es néplélektan kilencvenes évekre eső aranykorának legszebb pillanatait Kende.

Miután a „közíró” által a ventillátorba ürített fos alaposan beterítette a stúdiót, a műsorvezető, Rónai Egon kétségbe esetten próbálja lemosni az asztalt. Megjegyzi, hogy Majtényi soha nem nyilatkozott zsidóságáról, és egy „coming out” kizárólag az ő joga lehetne, ám Kende  erre ledobja a már jól ismert érvelési atombombát:

ő lezsidózhat bárkit, hiszen ős is zsidó származású.

Az új vészkorszakra készülő Pozsonyi úti nyugdíjasok végül Magyar György alkotmányjogásztól tudják meg, hogy Majtényi Lászlóból nem azért nem lesz államfő, mert zsidó, hanem, azért, mert az elnököt a parlament választja, ott meg fideszes többség van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »