Majerský: Holečková azért távozott, mert nem tudott beletörődni, hogy a KDH szuverén párt

Majerský: Holečková azért távozott, mert nem tudott beletörődni, hogy a KDH szuverén párt

Milan Majerský, a KDH elnöke kijelentette, hogy Martina Holečková azért hagyta el a pártot, nem tudott azonosulni a KDH politikájával és azzal, hogy a Kereszténydemokrata Mozgalom önálló politikai párt.

mondta Majerský a párt frakcióülésén.

Holečková hetekkel ezelőtt távozott a pártból, miután egyik – önállóan, képviselőként, a párttal nem egyeztetve – terjesztett be egy törvénymódosító javaslatot, amit végül a párt nem támogatott. Holečkovát már ezt megelőzően hónapokkal leváltották a KDH frakcióvezetői posztjáról is.

Hírdetés

Hivatalosan ezt sosem ismerték el, ám most Majerský elég világosan utalt rá, hogy Holečkovának azért nem volt helye a pártban, mert kvázi a progresszívok meghosszabbított kezeként működött. Nyilatkozataival és nem egyszer tetteivel a KDH a PS-hez akarta láncolni, és nem kevés kárt okozott a választói bizalomnak azzal, hogy például abortuszkérdésben a progresszívok álláspontjára helyezkedett.

Egy hónappal pártból való távozása után, a múlt héten, Holečková az Aktuality.sk szélsőliberális hírportálnak nyilatkozva kijelentette, hogy támogatná szavazatával az egynemű párok regisztrált partnerségéről szóló törvényt, ha az a parlament elé kerülne.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »