Majdnem lefejezték szamurájkarddal az öreg nénit, aki besokallt és fegyverkezni kezdett

Szamurájkarddal támadtak a hitelt elkérő üzlettulajdonosra, ezután a tulaj 68 éves édesanya fegyverkezni kezdett. Nem. Ez hír nem az Iszlám Állam területéről érkezett, hanem a mediterrán hangulatú magyar város egyik hírportáljáról, a Pécsi Tükörről. Reméljük azért érdekes. Eközben a Meszesből már menekülnek is.

Egy üzlettulajdonos 68 éves édesanyjával és annak ugyanilyen korú barátnőjével együtt egy piti összegű hitel ellenértékét ment elkérni a pécsi Dugonics utcába, ahol a cigány származású adósok felháborodtak ezen az kérésen, azzal a felkiáltással, hogy „hagyják őket békén”. 

Ekkor került elő az adósok részéről egy szamurájkard is. Az üzlettuldajdonos hiába ajánlotta fel, hogy inkább dolgavégezetlenül elmegy, mert az adós támadólag lépett fel. Az adós fiatal fia is akcióba lépett és egy téglát hajított az utcán állók felé, amivel az egyik idős asszonyt találta el. A rendőrség három kocsival érkezett a helyszínre, de házkutatási paranccsal nem rendelkeztek ezért a szamurájkard időközben eltűnhetett. Röviddel később az adósnak hozott ugyan pénzt a posta – ezt a tulajdonos a két szemével látta – de az adós nem törlesztette az üzlet felé keletkezett hitelét.

Korábban az üzletben dolgozó idős hölgyet két „fiatal” támadta meg fényes nappal, ameddig a tulaj áruért ment. Az asszony lélekjelenlétének és egy csontozó késnek köszönheti, hogy sikerült távozásra bírnia az erőszakoskodókat. A rendőrök azt javasolták az eladónak, hogy tartson magánál önvédelmi eszközöket.  A néni úgy gondolta, hogy végül is megtudja magát védeni. A hölgy orvosa azonban nem állította ki a szükséges papírt ahhoz, hogy asszony fegyvertartási engedélyhez jusson.

Hírdetés

„adófizető vagyok még most is öregen, és én fizettem, hogy ő nekik legyen segély… …és le akarják vágni a fejemet”

– kesergett az idős hölgy a jobbikos Gyimesi Gábornak, pécsi önkormányzati képviselőnek, aki egy nappal később meglátogatta a terrorban tartott tulajdonosokat, akiknek ez az üzlet jelenti a mindennapi megélhetésüket. Gyimesi korábban is arra panaszkodott, hogy félnek kimenni az utcára a pécsiek, szavai szerint Meszes városrészéből a rohamosan romló közbiztonság miatt menekülnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »