Magyarverésre készülnek a román hulligánok

Magyarverésre készülnek a román hulligánok

Úgy tűnik, a román és magyar szurkolók még akkor is összecsaphatnak, ha a két ország válogatottja nincs is egy csoportban. A román huligánok azt tervezik, hogy Lyonban ütnek rajta a magyarokon, mivel az albánok elleni találkozójukat követően Dzsudzsákék is ott lépnek pályára a portugálok ellen.

ÉLŐ HÍRFOLYAMUNKAT ide kattintva találja!

Hírdetés

Noha a terrorizmustól tartottak leginkább a szervezők, a most zajló Európa-bajnokságon a legtöbb gondot a huligánok viselkedése okozza. Lassan nem múlik el nap, hogy ne kapnánk valamilyen hírt szurkolói összecsapásokról, rendbontásokról. A szervezők és a biztonsági erők mindent megtesznek a vandálok megfékezésére, de úgy tűnik, bizonyos helyzetekben tehetetlenek, és csak utólagosan reagálnak az eseményekre.

Félő, hogy a magyar szurkolók is balhéba keveredhetnek, ugyanis a román huligánok annak ellenére meg akarják támadni őket, hogy a két nemzet válogatottja nincs egy csoportban az Európa-bajnokságon. Az otthon ősi ellenségnek számító, és a kontinensviadalon már egymásnak is eső Dinamo és Steaua Bucuresti drukkerei – kilencet le is tartóztattak a román sajtó szerint, akik közül ketten maradtak rács mögött –  a közösségi portálokon már szervezkednek, hogy hol és mikor csaphatnak le a magyarokra. Ezek alapján kiderült, hogy miután mindkét válogatott Lyonban játssza harmadik meccsét, a román huligánok ott szeretnének akcióba lendülni. Románia ugyanis június 19-én Albánia ellen lép pályára Lyonban, míg a magyar válogatott ugyanitt három nappal később, Portugália ellen játszik.

Eddig két embert késeltek meg az Eb-n, és szurkolói összecsapások voltak Lille-ben és Marseille-ben is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »