Magyarverés Nagyváradon

Magyarverés Nagyváradon

Csíksomlyó felé utazókat támadtak meg Nagyvárad központjában, mert magyarul beszéltek. Az esetről Pintér Tamás jobbikos képviselő számolt be Facebook-oldalán, aki a megtámadott személyek között volt. Itt járunk, itt tartunk 2017-ben Romániában. A magyar nyelv nyilvános használatáért verés jár Szent László király városban, amelynek lakói 25 százalékban még ma is nemzettársaink közül kerülnek ki.

Séta közben a Sas palotánál járva elénk állt egy húszas éveiben járó román, aki számon kérte rajtunk, hogy miért beszélünk magyarul. Amint elhangzott tőlem, hogy azért, mert magyar vagyok, azonnal ütött. Természetesen próbáltuk elkerülni a dulakodást, Imre azonnal rendőrt is hívott. A Ricsinek szólított román eközben diadalittasan mesélte barátainak dicső tettét. A kiérkező rendőrök végül nagy nehezen elkísérték a román hőst – számolt be az incidensről Pintér Tamás.

Hírdetés

Itt járunk, itt tartunk 2017-ben Romániában. A magyar nyelv nyilvános használatáért verés jár Szent László király városban, amelynek lakói 25 százalékban még ma is nemzettársaink közül kerülnek ki. Románia gőzerővel készül az Erdély elszakítását kimondó gyulafehérvári határozat 100. évfordulójára, hogy egész Európát telekürtöljék majd annak jogosságával, kihangsúlyozva, hogy a nemzetiségek helyzete náluk a legnagyobb rendben van. A Jobbik azonban hiába kezdeményezte, hogy Magyarország is készüljön az évfordulóra, hogy kérjük számon a be nem tartott ígéreteket, illetve hogy nyilvánítsuk 2020-at Trianoni emlékévvé, a Fidesz minden javaslatunkat lesöpörte. A külhoni magyarok szavazta bezzeg kell nekik, de ha fel kell lépni az érdekükben, akkor tételnek maradnak.

A támadás okozta sebek, Imi monoklija bizonyára hamarosan begyógyul majd, lelkileg azonban nehezebb lesz túlesni a történteken. Hogy 2017-ben, az Európai Unóban, a „stratégia partner” Romániában „román barátaink” még mindig így gondolkodnak rólunk, magyarokról! – zárja beszámolóját Pintér.

Facebook


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »