Magyarverés a horvát tengerparton

Megvertek egy 25 éves magyar diákot a horvát tengerparton, Zadar belvárosában, mert magyar mezt viselt – számolt be a döbbenetes esetről a Vaol.hu, akiket V.Balázs, az események szenvedő alanya keresett meg történetével.

A férfi egy zadari bárban magyar és osztrák ismerőseivel nézte az Ausztria–Magyarország Eb-meccset, majd ez után este a tengerparton sétálgatott barátnőjével. Miután a lány hazaindult, a mólóköveken üldögélő férfire idegenek rontottak rá, ütötték, rúgták, a mezét is letépték róla, és azt ordították neki,hogy „go back to Hungary”, azaz „menj vissza Magyarországra”.

Hírdetés

A férfi bevallása szerint az mentette meg a további veréstől, hogy közben barátnője visszafutott hozzá. A férfi nem látta támadót, de a lány szerint ketten voltak és végig azt kiabálták, hogy „picku madarska”, azaz „kurva magyar”.

Az áldozat szerint meze és magyarsága miatt verték meg, hiszen este senkivel sem keveredett konfliktusba. Sőt, amikor elhagyta a bárt, már pulóver volt rajta, így valószínű, hogy előre kitervelt támadás érte.

A férfi később vallomást tett a rendőrségen, és a kórházban az is kiderült, hogy pár apróbb zúzódással megúszta, csak a mezét lopták el tőle.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »