Magyarul kiválóan beszélő holland gazdasági miniszter

Magyarul kiválóan beszélő holland gazdasági miniszter

Geert Wilders barátunk pártjának győzelme után több hónappal letette hivatali esküjét a holland kormány, soraiban a magyarul kiválóan beszélő tiszteletbeli konzulunkkal, Dirk Beljaartscsal – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán, ahol a magyar nyelvű gratuláló levelet is közzétette.

KHN | Algemeen directeur KHN Dirk Beljaarts

Hírdetés

A miniszter – khn.nl

Mint írta, Dirk Beljaarts hosszú éveken keresztül dolgozott elkötelezetten a holland-magyar kapcsolatok fejlesztéséért és segítette honfitársainkat ügyes-bajos dolgaik intézésében. Dirk Beljaarts mostantól gazdasági miniszterként dolgozik tovább. Köszönjük az elmúlt évek közös munkáját és készen állunk a következő évek közös munkájára is! – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.
   
A levélben olvasható, hogy ma a gazdasági növekedés lassulása, illetve a versenyképesség hanyatlása Európa legégetőbb problémái közé tartoznak. Az elmúlt évek válságai miatt jelentős hátrányt szenvedtünk ezeken a területeken más, Európán kívüli gazdasági erőközpontokkal szemben. Ennek okán a legfontosabb feladataink egyike az európai gazdasági versenyképesség helyreállítása, elutasítva inden ezt akadályozó, a racionális megfontolásokat teljes mértékben nélkülöző politikai ideológiát.
   
A fentieket szem előtt tartva, a július elsejével megkezdett európai uniós soros elnökségünk egyik kiemelt prioritása az EU-s versenyképességi paktumban való jelentős előrelépés, „amelyben számítunk Hollandia és az Ön támogatására” – fogalmazott Szijjártó Péter.
   
„Elnökségünk alatt ki fogunk állni a blokkosodás irányába tartó törekvések ellen. Véleményünk szerint erős nemzetgazdaságokon alapuló, szilárd és egységes európai belső piacra, valamint a szabadkereskedelmi kapcsolatok fenntartására és kiterjesztésére van szükség” – írta a tárcavezető.
   
Szijjártó Péter levelében elismerését és köszönetét fejezte ki Dirk Beljaartsnak a Magyarország érdekében végzett csaknem 10 éves tiszteletbeli konzuli munkájáért, valamint a magyar-holland kapcsolatok fejlesztéséért.
   
„Bízom benne, hogy az új holland kormány hivatalba lépésével a Hollandia és Magyarország közötti kapcsolatok tovább erősödnek” – olvasható Szijjártó Péter levelében.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »