Magyarságismereti vetélkedő Adán

Magyarságismereti vetélkedő Adán

Adán megrendezték az Ifjúság világnapja ünnepséget és a 4. magyarságismereti vetélkedőt. A szervező a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége és az adai Tűzsziget Tisza Menti Nagycsaládos Egyesület volt.

Az adai Adrenalin-tó mellett rendezték meg a 4. magyarságismereti vetélkedőt a gyerekeknek. Idén a téma II. Rákóczi Ferenc és a munkácsi vár ostroma volt. Katona Kitti, Ada: „Először egy tesztet kellett kitöltenünk, amire kaptunk egy órát, majd egy plakátbemutatót kell előadnunk, amire ugyanúgy egy órát kap minden csapat.”

Török Beáta, a Tűzsziget Tisza Menti Nagycsaládos Egyesület elnöke elmondta, hogy elsősorban azért fontos az esemény, hogy a gyerekek jobban megismerjék a történelmet, és játékos feladatokon keresztül tanuljanak: „A gyerekek nagyon sokat vannak digitális eszközök előtt, és az ismerkedés, barátkozás is sokszor azon keresztül zajlik. Úgy érzem, hogy kiveszni látszik ez az összeülős, barátkozós, régi fajta, szerintem természetes barátkozási mód.”

Vasárnap délután még kultúrműsor és íjászkodás is várta a résztvevőket, illetve a fiatalok kerekasztal-beszélgetésen is részt vettek. Fodor Zoltán, elnök, Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége: „Elég keveset foglalkozunk a fiatalokkal, próbálunk közeledni hozzájuk, ezért most megpróbáljuk őket, úgymond kifaggatni, hogy mi az, amivel esetleg be tudnánk vonzani őket a civil szervezetnek az életébe.”

Hírdetés

A vetélkedőn résztvevő csapatok közül a legjobb három értékes ajándékutalványokban részesült, illetve az összes résztvevő szeptemberben egy kiránduláson is részt vehet majd.

Forrás: Pannon RTV

The post Magyarságismereti vetélkedő Adán appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »