Magyarországnak mindig van egy kis előnye – Árvízinfó Orbán Viktorral élőben

Magyarországnak mindig van egy kis előnye – Árvízinfó Orbán Viktorral élőben

Vasárnap reggel is tartottak tájékoztatást az árvízi helyzetről.

Budapesten a Batthyányi térnél hamarosan visszakapják a fővárosiak a metrót – mondta Orbán Viktor az árvízi védekezésről.

Madocsánál ideiglenes védművet kell építeni, itt ki kell a hullámtérből az embereket.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/kormanyzat/videos/1068059991572625/&show_text=false&width=560&t=0

Győrnél egészségügyi, fertőtlenítő munkálatokat kell majd végezni.

Vízügyesek béréről annyit mondott a kormányfő, hogy nem akar a döntésnek elébe menni, „még egyezkedek a főigazgató úrral”.

Hírdetés

Kérdésre azt mondta, hogy mi mindig magunkra számítunk, bár vannak tapasztalataink.

Orbán Viktort arra is kérdezték, hogy mik lesznek az árvíz utáni programjai. Szerdán konferenciára megy a miniszterelnök, majd Macedóniába utazik. Az Európai Parlamentbe októberbe készül.

Egy-két lökdösődés volt csak a gátakon – válaszolta a Blikknek azon kérdésére, hogy voltak-e incidensek a védekezés közben.

Egy dömösi kútnál szennyezett lett a víz, addig csak forralás után szabad fogyasztani, csecsemőknek még akkor se adjanak belőle – mondta Rétvári Bence miniszterhelyettes.

Érdemi árhullámmal már nem számolnak a vízügyesek, ezért lassan bontják a gátakat. A gátak elbontásához az önkormányzatok kérhetnek önkénteseket, ezzel kapcsolatban nincs központi utasítás.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »