Magyarországig vinné villamossal az utasokat a váradi tömegközlekedési vállalat

Magyarországig vinné villamossal az utasokat a váradi tömegközlekedési vállalat

Több fronton is fejlesztené a nagyváradi tömegközlekedést a helyi vállalat (OTL). A távlati tervek között az is szerepel, hogy egy határon átívelő villamosvonalat építsenek ki, melynek Magyarország lenne a végállomása.
Új villamosokat vásárol és újabb szomszédos községekre is kiterjeszti a nagyváradi tömegközlekedést a helyi tömegközlekedési vállalat (OTL), az újabb projektekről kedden számoltak be a sajtónak.

Mircea Mălan alpolgármester szerint több mint 40 millió euróból szereznek be új villamosokat, a beruházás uniós alapokból valósul meg a Regionális Operatív Program keretében, írta az Agerpres. Az alpolgármester emlékeztetett, hogy

20 villllamos beszerzése már folyamatban van az Astra Vagoane Arad cégtől, az első négy járműnek jövő márciusban, a többinek 2021 májusáig kell megérkeznie.

Hírdetés

A modern kocsikon 160 személy utazhat, klímaberendezéssel, elektronikus kijelzőkkel és e-ticketing rendszerrel is rendelkeznek majd. Mircea Mălan egy másik, 49 millió lejes projektről is beszámolt, melynek keretében meghosszabbítják a villamosvonalat az Aradi út és a Csillagváros (Cantemir negyed) között.

De a villamosok mellé hibrid autóbuszokat is beszerez a vállalat, 4,8 millió euróért vesznek 15 autóbuszt, illetve 7 másik járművet. A fejlesztési projektek között az is szerepel, hogy

Váradszentmárton és Bors után a megyeszékhellyel szomszédos Hegyközpályiba és Hegyközcstárba is rendszeres járatokat indítanak.

A távlati tervek között elhangzott: egy határ menti villamosvonal ötlete is felmerült, melyen Magyarországra szállítanák az utasokat. Ugyanakkor hosszú távon újabb 70 busszal gazdagodna az OTL gépjárműparkja.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »