Magyarországi muszlimok: Erre nincs mentség

A Magyar Iszlám Közösség és a Magyarországi Muszlimok Egyháza szerint Párizsban a gyáva terroristák ártatlan embereket mészároltak le, amelyre nincs vallási igazolás.

A közösség szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az iszlám azt parancsolja: béke, tolerancia, segítségnyújtás a szegényeknek, árváknak!

Álláspontjuk szerint a világnak fel kell lépnie minden szélsőséges erő, rasszista, megkülönböztető gondolkodás, tevékenység ellen, az „iszlám köntösébe bújt”, de nem muszlimok szélsőséges nézetei ellen is, mert gúnyt űznek a vallás tanításaiból. Ezeknek az „erőknek” nincs helyük sem Európában, sem máshol – szögezték le.

Hírdetés

Mohamed nem ezt mondta

Közölték továbbá, hogy ugyanakkor az iszlamofóbia ellen is küzdeni kell, mert a világ muszlimjainak túlnyomó többsége békés és elítéli az erőszakot.

Hasonlóképpen vélekedett a Magyarországi Muszlimok Egyháza is, hozzátéve: Mohamed Próféta (béke legyen vele) azt mondta: „A muszlim az, akinek a beszédétől (nyelvétől) és a tetteitől (kezétől) biztonságban vannak az emberek. És az erős hitű muszlim az, aki mellett az emberek biztonságban érzik magukat és vagyonukat.” Emellett az egyház részvétét fejezte az áldozatok hozzátartozóinak és Franciaország kormányának és lakosságának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »