Magyarország választott! Eredményváró percről-percre a Körképen

Magyarország választott! Eredményváró percről-percre a Körképen

Este hét órakor bezárultak a választási helyiségek, megkezdődött a szavazatszámlálás. Magyarország új országgyűlést választ.

Ami eddig tudható:

Eredményváró percről-percre a Körképen:

21.03 Gyurcsány: Derekasan megküzdöttünk

Mi ezekből a számokból azt olvassuk ki, hogy az ország ritkán látható sokasága számára ez egy fontos szám volt. Az Orbánnal szembeni sokaság mozdult meg. Elhitte, hogy le kell győzni ezt a rendszert. Abban bízunk, hoyg ez a választás az Orbánnak szembeni sokaság győzelmét hozza el és megakadályoz egy történelmi drámát: hogy Magyarország az országrombolás martalékává váljon. Orbán vagy Európa? Az ország többsége Európát választja. És remélem, hogy volt hozzá bátorsága, hogy vereséget mérjen a Fideszre.

20.54: A Körkép.sk főszerkesztője hétfőn 11 óra után a Rádió Lumenban értékeli a magyarországi választásokat

A szlovák média is figyeli a magyarországi parlamenti választásokat. Annak eredményéről és a várható fejleményekről a Postoj.sk szerkesztőjének, Jaroslav Daniškának a meghívására portálunk főszerkesztője a Rádió Lumenban elemzi az eredményeket.

20.37: Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke

Két választási helyiség van még nyitva. Amíg utcán állnak kint az emberek, nem hozhatjuk nyilvánosságra az előzetes eredményeket. Ez leghamarább 21.30 körül lesz.

Hírdetés

20.25 A pártok és a politikusok nyilatkozatai – Összefoglaló

Fidesz (Gulyás Gergely) – Örülünk hogy ilyen sokan vettek részt a választásokon. A demokracia erős. Sokan akarnak dönteni az ország jövőjéről.Köszönjük mindenkinek, aki elment választani és különö köszönjük a Fideszre leadott szavazatokat. A legitimációja a magyar országgyűlésnek nagyon erős lesz

Ez  a magyar demokrácia sikere. A választás rendjét befolyásoló körülmény nem volt. Magas részvétel mellett erős és legitim parlamentje lesz az országnak

Hadházy Ákos (LMP): az LMP 8-10 százalékos eredményére számít

MSZP-Párbeszéd: a kormányváltó szándékot jelez a rekordközeli részvétel

Jobbik: rendszerkritikának tartjuk a részvételi arányokat

20.20 – Számok, erőviszonyok, nyugati nézőpontok:

20.15 – Választások előtti szerkesztőségi cikkünk itt olvasható:

Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »