Magyarország–USA – percről percre

Magyarország–USA – percről percre

Indul a férfi vízilabda Világliga-szuperdöntő egyenes kieséses szakasza, ellenfelünk az amerikaiak. Tartsanak velünk!

Bucsy Levente

17.01: „Ha jól játszunk, akkor meg tudunk verni bárkit, ha rosszul, akkor ki tudunk kapni bárkitől”, mondta Benedek Tibor csütörtökön a DigiSport 1 televíziónak, magyarázva a horvátok elleni gyengébb és a brazilok ellen nyújtott fényes produkciót, illetve azt, hogy mindegy volt, kivel kerülünk össze a folytatásban.

Előzmények

Hírdetés

A Brazília elleni gálával a magyar férfivízilabda-válogatott megnyerte a bergamói Világliga-szuperdöntő A csoportját, de két dolgot is végrehajtott ezen kívül: feledtette a horvátok elleni halványabb teljesítményt, és megszerezte magának a B kvartett – elvileg – leggyengébbjét negyeddöntős ellenfélnek.

Ez márpedig a Szerbiától, Olaszországtól és Ausztráliától egyaránt vereséget szenvedett USA – emlékezhetünk rá, 2008-ban ellenük döntőztünk és győztünk a pekingi olimpián. Ami a mi nagy szerencsénk, hogy az említett finálé kiugróan jó eredmény volt az amerikaiaktól, számottevő sikert nem tudtak felmutatni az elmúlt években, hacsak a 2009-es vb-negyedik helyet nem számítjuk annak. Ennek ellenére nem árt az óvatosság: a szerb Dejan Udovicsics gárdája megnyert egy negyedet a kapitány honfitársai ellen, az utolsó pillanatig nyílt küzdelemben maradt csak alul az ausztrálokkal szemben, és az olaszokat is megszorongatták egy kicsit (10–13) – mérkőzéseiken közös elem volt, hogy az első két felvonást rontották el, utána szaladtak az eredmény után.

Lesz törleszteni valónk

Gólfelelősei a brazil születésű veterán Tony Azevedo (7 gólos) és Bret Bonanni (6), igazából ők próbálják a hátukon vinni a csapatot – mi jobb helyzetben vagyunk, hiszen már csak két mezőnyjátékosunk nem volt eredményes Bergamóban, Német Toni és Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton pedig már 9-9 gólnál jár.

Minden mellettünk szól, de az esélyeket valósággá is kell váltani – azért, hogy szombat este 8-kor a horvát–olasz mérkőzés győztesével elődöntőzhessünk. Hogy melyikükkel, abból a szempontból mindegy, hogy van törleszteni valónk: a horvátok 10 napon belül kétszer is legyőzték a Benedek-sereget, Olaszország pedig Londonban tett pontot a Kemény-korszak végére, nem felejtjük el, fájó pillanat volt az ötkarikás negyeddöntő vége.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »