Magyarország új kedvenceivé válhatnak ezek a hölgyek

Magyarország új kedvenceivé válhatnak ezek a hölgyek

Közönségsiker, közös fotóért sorban álló szurkolók, önbizalommal teli magyar játékosok. Ha ez így megy tovább, Sándor Renátát és társait nemcsak az arénákban, hanem a plázákban is megállítják majd.

Sándor Renáta, Dobi Edina, Horváth Dóra. Már ezen a hétvégén Magyarország új kedvenceivé válhatnának, ha élőben lehetne nézni itthon az Európa-liga döntőjét, de a hírük így is terjed. Az elmúlt évtizedekben a magyar embert női röplabdából csak a nők érdekelték, de a szenvedély, a játék szeretete visszatért a csarnokba a nézőkkel együtt. Érden kétezren szurkoltak a törökök ellen, ez már nézőszám, különösen egy akkora csarnokban, ahová többen be sem férnek.

Ennyien emelkedtek együtt Sándor Renátával; a pálya bármely részén ugrott is a magasba, olyan színvonalon ütötte a labdát, ami Európában is klasszisteljesítmény. Tizenhét pontjával ő szerezte a legtöbbet a magyarok váratlan, 3:0-s sikerénél.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

„Nagyon jó érzés volt, hogy bíznak bennem a többiek. Amint kezdtem megnyugodni a második szettben, egyre több pontot tudtam összehozni. Az első szett után éreztük, hogy partiban vagyunk a törökökkel, és meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Nagyon vissza akartunk vágni a korábbi 3:0-s vereségekért. Meccsről meccsre jobbak lettünk az Európa-ligában, de a visszavágó szorosabb lesz” – mondta Sándor Renáta, aki még csak huszonnégy éves, és aki nemzetközi szinten nagyobb nevet szerzett már magának, mint itthon. A Stuttgart játékosaként német kupát és Bundesliga-ezüstérmet nyert tavasszal, az előző szezon legértékesebb röplabdázójának választották. Klubjának honlapja „A legjobbak legjobbjaként” adott hírt a játékos díjáról, és a továbbfejlődését szolgálja, hogy a Bajnokok Ligájában, a legrangosabb klubsorozatban játszhat, ahová magyar klub egyelőre nem kap besorolást.

Győzelem a visszavágón?

Hírdetés

A csütörtöki magyar–török meccs legjobbjának viszont Dobi Edinát szavazták meg a helyszínen, ő pedig elragadó mosollyal jelentette ki a meccs után, hogy: „Természetesen győzni fogunk a visszavágón is. Mentálisan erősek vagyunk, ha rosszul kezdünk egy szettet, akkor is fordítani tudunk. Ez a négy hónapos edzőtábor eredménye, amit csak két hétre szakítottunk meg. Egy hónapja nem volt reális a két 3:0-s vereség Törökországban, mi a szeptember végi Eb-re szeretnénk csúcsformába kerülni.”

Horváth Dóra csak eggyel gyűjtött kevesebb pontot, mint Dobi Edina, tizenegyet, de legalább százszor ennyi új rajongót szerzett, az Érd Arénában sorba álltak nála egy közös fotóért, aláírásért. Ha az Európa-liga még nem is az Európa-bajnokság szintje (oda a törökök a legjobbjaikat viszik, nem a B válogatottjukat), a kontinentális szövetség honlapjának nyitóoldala a magyarokat ünnepelte pénteken, a körtáncot lejtő játékosaink fotójával.

Egyre jobban játszanak

„Keményen megdolgoztunk a sikerért, alaposan felkészültünk. Egyre jobban és jobban játszunk” – mondta ugyanitt Jan De Brandt szövetségi kapitány, aki magyar tanítványaival már el is utazott a vasárnapi visszavágóra Izmirbe, ahol várhatóan még jobb játékra lesz szükség.

Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet

Ha az Égei-tenger partján a magyar válogatott legalább két játszmát nyer, elhódítja az Európa-ligát, 3:0-s és 3:1-es török győzelem esetén aranyjátszma következik, de a honfitársnőink, tele önbizalommal, nem erre készülnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »