Magyarország sorsa Trianonban, 1848-ban dõlt el!

Trianon bölcsőjét a nemzeti eszme XIX. századi felfokozása ringatta s legjobban éppen azok, akik szűk látókörük miatt azt hitték magukról, hogy egyedül csak a nemzetnek élnek, hiszen istenük, bálványuk volt a haza.

Valójában nem is a hazájuk volt az istenük ezeknek a 48-as, 48 előtti hazafiaknak, hanem ennél még egy nagyobb bálvány uralkodott lelkükön: a dicsőségvágy, a népszerűség–hajhászás, az érvényesülésvágy, tehát az önzés ördöge. (Forrás: Pezenhoffer Antal)

Hírdetés

A hazugság áradat a vízlépcsővel kezdődött, a hazugságspirált a rendszerváltó politikai erők, köztük a FIDESZ indította el.

Orbán Viktor, ahelyett, hogy a FIDESZ 2002-ben bekövetkezett választási vereségét követően bölcsesség művészetében képezte volna magát, az utcai politizálás útját választotta. Orbán, gyakorlatilag 2002-2006 között nem volt látható az Országházban, ugyanakkor elvárta, hogy a frakció az ő személyes utasításai szerint tegye a dolgát. Orbán a személyét bírálókkal szemben bosszúállóvá vált. Ezt támasztja alá Riedel René, a FIDESZ XI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő, Dr. Juhos Katalin férjének – Juhos Katalin 2003-06 közötti időszakban a FIDESZ képviselője, frakcióigazgatója -, 2006. január 6-án Orbánnak írt levele. Orbán válasza a költő nyelvén szólva: „Távolítsátok el pártomból a levél íróját és feleségét!”


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »