Magyarország–Montenegró: „Vér fog folyni”

Magyarország–Montenegró: „Vér fog folyni”

A sima brazilverés után és csoportelsőség után, a negyeddöntő előtt megszólal Nagy Viktor, Kis Gábor és Benedek Tibor is, vízilabda-válogatottunk kulcsfigurái.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM!

Volt olyan forgatókönyv is, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott kiesik, és máris utazhat haza. Ehhez ki kellett volna kapni a braziloktól úgy, hogy az eredmény nem éri el a 8-7-t, ugyanakkor a kezdés előtt az is világos volt, hogy győzelem esetén csoportelső Benedek Tibor együttese, és Montenegróval játszhatja a negyeddöntőt. Végül az utóbbi valósult meg, szerencsére nem túl sok izgalommal. A remekül rajtoló brazil csapat kikapott a görögöktől is, és most is bebizonyosodott, hogy nem túl acélos válogatottól tartottunk teljesen feleslegesen. Szinte pontosan tizennégy perc, tehát csaknem két negyed lepergése után dobta az első gólját, akkor, amikor a magyar válogatott már 5-0-ra elhúzott, és ez a találat is ötméteresből született. Végül 10-6 lett a végeredmény.

– A legjobban annak örülök, hogy meg tudtuk valósítani azt, amit elterveztünk – mondta utána Nagy Viktor, a csapat kapusa, aki nem lopta be magát a brazil szurkolók szívébe, egy védése után a szája elé tett mutatóujjával intette őket csendre. – Parázs hangulatban játszottunk, és folyamatosan mi uraltuk a mérkőzést. Egy pillanatig sem adtunk esélyt egy nagyon jó brazil csapatnak, ilyen játékra van szükség ahhoz, hogy eredményesek legyünk az olimpián.

Nagy Viktor egyébként 66,7 százalékos hatékonysággal védett, ami számszakilag azt jelenti, 18 lövésből csak hat gólt kapott; ez világklasszis teljesítmény.

Kis Gábor óriási harcot vívott a brazil kapu előtt a védőkkel, egyszer volt eredményes, és roppant hasznosan játszott.

– Szerintem van négy gólkülönbség a két csapat között – szögezte le. – Az látszott eddig ezen a tornán, hogy a brazilokat nem szabad félvállról venni, nem is tettük, amit bizonyít az első negyed eredménye, amit 3-0-val zártunk. A hangulat csodálatos volt. A bemutatásnál azt mondtam Varga Daninak, hogy ez engem is feldob, pedig tudom, ellenem szurkolnak, minket fütyülnek ki, ami nem zavart. Tettünk azért, hogy a himnuszuk után sok ünnepelni valójuk ne legyen a házigazdáknak, hamar eldöntöttük a meccset, ám azért is örülök, hogy játszhattunk Brazília ellen, mert átélhettem ezt a fantasztikus hangulatot.

Montenegró következik, amely fizikálisan elképesztően kemény ellenfél, igazi csata vár ránk, ezt még mindig Kis Gábor mondja.

– Az én posztomon, centerben szó szerint verekedés lesz, előfordulhat, hogy labda nélkül kapjuk majd a kiállításokat, ott vér fog folyni, gladiátoriskola lesz. Szerintem eddig magabiztos és jó játékot nyújtottunk, a három döntetlenünknél is az ellenfelek örülhettek az iksznek. A csapat egyre jobb, és két nap múlva, a negyeddöntőben még jobb lesz.

Benedek Tibor szövetségi kapitány nagyszerűen felkészítette a csapatot a brazilok ellen, hiszen a válogatottunk a játék minden elemében fölé nőtt a hazai csapatnak.

– Nem tudom, most játszottunk-e a legjobban, de nem is foglalkozom ezzel – válaszolta egy újságírói kérdésre. – Minden mérkőzés más és más, egy új történet, ezért nem szerencsés összehasonlítani őket. A lényeg az, hogy győzzünk, akár jó, akár rossz játékkal, ez egyáltalán nem fontos. Csodálatos hangulatban pólózhattunk ma, szerintem még sohasem játszottunk tízezer néző előtt. A másik ág eredményei azt jelzik, hogy mindenki fél Szerbiától, és szeretné elkerülni. Nekünk Montenegró jutott, amely fizikálisan talán a legerősebb csapat. A legutóbbi vébén legyőzött minket, ám ha most érvényesíteni tudjuk a nagyobb vízilabdatudást, és mi is keményen harcolunk, akkor továbbjuthatunk. Ezért is örülök, hogy komoly és kemény meccset játszhattunk a brazilokkal, mert egy „tingli-tangli” utolsó mérkőzés nem készítene fel minket egy még keményebb ellenfélre.

Ma magyar idő szerint 20.30-kor a női csapat játszik negyeddöntőt Ausztrália ellen, a férfiak holnap találkoznak Montenegróval a legjobb 4 közé jutásért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »