Magyarország minden szabályt megszeg

Magyarország minden szabályt megszeg

A menekültek elleni rendőri erőszak és a migránsok kitoloncolása is téma a nemzetközi sajtóban. Egy belga elemzés pedig arra is emlékeztet, hogy Magyarországon közben munkaerőhiány van, amit pont a külföldről érkezők oldhatnának meg. Külföldi lapszemle következik.

Magyarország minden szabályt megszeg a menekültekkel kapcsolatban – kezdődik az Aljazeera összefoglalója a Human Rights Watch jelentésről. Kiemelik, hogy a magyar hatóságok sokszor egyszerűen csak jogilag nem létező kategóriák mögé bújnak, a határon lévő tranzitzónákról azt mondják, hogy ezek még nem számítanak Magyarország területének, pedig igen.

A magyarországi visszaélésekkel foglalkozik a US News Report is. Itt a fizikai erőszakot emelik ki, miután a Human Rights Watch arra is bizonyítékot talált, hogy csoportosan vertek meg migránsokat rendőrök, és a menekültek ellen előszeretettel vetnek be könnygázt is, mert az nem okoz maradandó sérülést.

Munkaerőhiány van Magyarországon, és már az is felmerült, hogy külföldől importálnak munkaerőt, miközben a határra szögesdrótkerítés épül, a kormány ontja magából az idegenellenes propagandát és az emberek nagyobbik fele vevő is erre. Ez a lényege a New Europe összefoglalójának, és hozzáteszik: a magyar cégek kb 25 százalékában van munkaerőhiány, miközben legalább fél millió magyar nyugat-európai országokban dolgozik – bevándorlóként.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »