Magyarország–Kína – percről percre

Magyarország–Kína – percről percre

17.20-kor kezdi meg olimpiai kvalifikációs küzdelemsorozatát a magyar férfivízilabda-válogatott. Az első ellenfél Kína, tartsanak velünk – percről percre!

Bucsy Levente

17.06: Német Toni a Vasas 21 éves védője, még csak 7 válogatottsága van – a keretből az egyetlen játékos, akinek még Wikipedia-oldala sincs… Rajta kívül hárman tagjai még a mostani válogatottnak azok közül, akik nem voltak világbajnokok Benedek Tiborral első kapitányi vb-jén: Angyal Dániel (23 éves, az Egerben játszik), Erdélyi Balázs (25, Eger) és Salamon Ferenc (26, OSC Újbuda)

Előzmények

A hét végéig Bergamóban szerepel a magyar férfivízilabda-válogatott, az olasz kisvárosban rendezik ugyanis a Világliga 8 csapatos szuperdöntőjét keddtől vasárnapig.

Hírdetés

Tulajdonképpen ez a torna nyitja meg a topcsapatok egyéves olimpiai felkészülését, az ötkarikás győzelemre jövőre reális eséllyel pályázó csapatok mind ott vannak most, Montenegrót kivéve.

Benedek Tibor tanítványai a tornán az A jelű négyesben szerepelnek (kedden, szerdán és csütörtökön egyaránt 17.20-kor kezdődik a magyaros csoportmeccs), és sorrendben Kínával – az interkontinentális torna negyedik helyezettjével –, Horvátországgal – az európai C Világliga-csoport győztesével –, végül Brazíliával – az interkontinentális torna ezüstérmesével – mérkőzik.

Pénteken – csoportgyőzelem esetén – a szerb, olasz, ausztrál, amerikai kvartett sereghajtójával játszunk, amennyiben a horvátok megelőznek minket, a harmadikkal. Szombaton már jön is ez elődöntő, vasárnap pedig a döntő, remélhetőleg magyar részvétellel.

Ha ránézünk a magyar csapatra, nagyrészt azért ismerős nevekkel találkozhatunk, de például a center Német Tonit a felkészülés korábbi szakaszában vállsérülése miatt – mint a válogatott hivatalos honlapjának elmondta – nem tudta megnézni a kapitány éles helyzetben, erre most lesz először lehetősége.

Kína ellen mérkőzünk tehát 17.20-kor. Amennyiben – ne adj’ Isten – döntetlenre végződne a találkozó, büntetődobások során derül ki a győztes kiléte. Győzelemért 3 pont jár, „szétlövés” esetén ebből a 3-ból a győztes lead egy pontot a vesztesnek.

A tornának egyébként komoly tétje van, a végső győztes 100 ezer dollárral és riói repülőjegyekkel lesz gazdagabb – 2016 nyarára szólóakkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »