Magyarország előtt Kárpátalja felszabadítása

Ukrajna mostani politikai válsága idején soha vissza nem térő történelmi lehetőség nyílt meg Magyarország előtt Kárpátalja felszabadítására!

Ha már a ’90-es évek elején, Antall József miniszterelnöksége idején nem éltünk a Kucsma ukrán elnök által felkínált lehetőséggel – „Kárpátalját vihetik, nekünk nem kell” – akkor most kellene helyrehozni az akkori súlyos történelmi hibát.

Ennek érdekében Kárpátalját először le kellene választani Ukrajnáról, önálló államot kellene létrehozni a területén, hiszen Ukrajna előbb-utóbb úgyis kétfelé fog szakadni (Európa párti nyugati és az orosz integrációt preferáló keleti részre). Az országnak ezt a kettéválását magyar szempontból sem nézhetjük tétlenül.

Persze minden 1918 után oda betelepített idegent ki kellene utasítani, vissza kellene toloncolni az ősei földjére (hogy kinek az ősei éltek 1918 előtt is Kárpátalján, arra forrásul az egyházi nyilvántartások lehetnének a kiinduló adatok).

Hírdetés

Az önálló Kárpátalját aztán lépésenként integrálni lehetne Magyarországhoz, amelynek végén csatlakozhatna az anyaországhoz (persze csak ha akar, hiszen egy önálló Kárpátalja országnak is lenne létjogosultsága politikailag és gazdaságilag is).

Végre lehetne egy rést ütni Trianon falán, amelynek sikerén aztán folytatódhatna a többi magyar föld felszabadítása is.

Hogy aztán Ukrajna maradék részével mi történne ezt követően a fenét se érdekli, az már valóban legyen az ukránok dolga.

Édes Erdély


Forrás:karpatiharsona.info
Tovább a cikkre »