Magyarország-ellenes Északi Frontot akar alakítani a svéd bevándorlási miniszter

Magyarország elleni skandináv egységfrontot alakítana Morgan Johansson svéd bevándorlási miniszter.

Morgan Johansson csütörtökön szülővárosában, Lundban találkozott dán, norvég és finn kollégájával, a megbeszélés témája azoknak a bevándorlóknak a visszatoloncolása volt, akik nem kaptak letelepedési engedélyt, és akiket Magyarországon regisztráltak elsőként az EU-ban.

Johansson egy úgynevezett Északi Frontot akar létrehozni, hogy egységesen gyakoroljanak nyomást Magyarországra a "menekültek" visszafogadásáért.

Hírdetés

Svédországban legalább ezer olyan szíriai és afgán van, akik a balkáni útvonalon, Magyarország érintésével érkeztek. "Őket Magyarországon regisztrálták menedékkérőként. A dublini szabályozás kristálytiszta. Magyarországon kell elbírálni a kérelmüket" – mondta Johansson, aki a közelmúltban még a svédországi magyar nagykövettel is tárgyalt.

Az egykori Svédországba tavaly 163 ezer kontinenshódító érkezett, a kormány becslései szerint nagyjából a felük kap menekültstátuszt. A visszautasítottakat pedig a hatályos európai szabályok szerint visszatoloncolnák abba az EU-tagállamba, ahol először regisztrálták őket, de Magyarország többször egyértelművé tette, hogy nem fogad visszatoloncolt gazdasági bevándorlókat.

(HVG – 444 – Sydsvenskan nyomán)

Korábban írtuk: A svéd migrációs miniszter raportra hívja a magyar nagykövetet, mert nem tudnak visszaküldeni ezer betolakodót


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »