Magyarország demarssal fenyegeti az Európai Uniót

Magyarország demarssal fenyegeti az Európai Uniót

Kövér László házelnök kifejezésre juttatta, hogy ha Brüsszel fogja diktálni Magyarországnak a magatartási szabályokat, akkor fontolóra kell venni az EU-ból való kihátrálást. Nagy-Britannia és Magyarország gyakorlatilag egyidejűleg kilépéssel fenyegette meg az Európai Uniót. Talán bizonyos tendencia van kialakulóban?

Az unió tagállamai közt aligha található két olyan ország, amelyik ennyire különbözne egymástól. Magyarország az unió viszonylag új tagországa, míg Nagy-Britannia a vénekhez sorolható. Nagy-Britannia szponzor. Tulajdonképpen amiatt tört ki a botrány, hogy Brüsszel pótadót követelt Londontól. Magyarország viszont nyilván nem számít szponzorországnak. Nagy-Britannia az Oroszország elleni szankciók szigorúbbra fogását kívánja, Magyarország pedig alighanem Oroszországnál is jobban megsínyli azokat.

Hírdetés

Egyszóval, Magyarország és Nagy-Britannia két véglet. És ha az, ami közös bennük az EU-ban, a kilépési törekvés, akkor mély kétségek támadnak az európai szolidaritást illetően. Így, Brüsszel semmit nem tett annak érdekében, hogy megvédje Magyarországot az Egyesült Államok előtt, vagyis az amerikaiak kezére játszott abban, hogy példásan megbüntessék. Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy a korrupciós vádak csupán a magyar magas rangú tisztségviselőkkel szembeni amerikai szankciók leplezését szolgálják. Először is, a korrupció Magyarországon nem nagyon lép túl az általános európai szinten. Másodszor, még ezt sem bizonyított.

Viszont szembetűnő, hogy Orbán Viktor és környezete a rá nehezedő nyomás ellenére kész kapcsolatokat ápolni Moszkvával. Emiatt a magyar politikusok a Magyarország megbüntetésére irányuló próbálkozásokat az ország belügyeibe való beavatkozásnak minősítik.

Orbán Viktor még augusztusban rámutatott a Nyugatnak, hogy az EU határain túl Oroszország Budapest fő gazdasági partnere.


Forrás:hungarian.ruvr.ru
Tovább a cikkre »