Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleménye és nem voltak hajlandóak kezelni az ukránokat Lengyelországban: március 9-i hírösszefoglaló

Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleménye és nem voltak hajlandóak kezelni az ukránokat Lengyelországban: március 9-i hírösszefoglaló

Magyarország Beregszászi Konzulátusának közleménye; Lengyel buszbaleset: nem voltak hajlandóak kezelni az ukránokat; Egymillió doboz csempészett cigarettával bukott le egy ukrán férfi Záhonynál; Zelenszkij szerint jelenleg nem aktuális a nyelvi kérdés; Ezentúl automatikusan számolják ki a nyugdíjakat Ukrajnában. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 9-én.

Magyarország Beregszászi Konzulátusa közösségi oldalán tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kárpátalján kialakult járványhelyzet, valamint a megbetegedések magas száma miatt az ügyfélfogadás 2021. március 10-től – előreláthatólag – 2021. március 19-ig szünetel.

Lengyelországban árokba borult egy ukrán rendszámú autóbusz. Ennek eredményeként öt ukrán utas meghalt, további 35 pedig kórházba került. Információt kaptunk arról, hogy Jaroszlavban és Rzeszowban nem voltak hajlandók kezelni a sérülteket, mert nem volt biztosításuk.

Hírdetés

Letartóztatását indítványozza a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség annak az ukrán kamionsofőrnek, akinek járművében közel egymillió doboz cigarettát találtak a záhonyi határátkelőhelyen. Papírjai szerint brikettet szállított, azonban a pénzügyőröknek gyanús lett a szállítmány.

Március 9-én, kedden az Ukrajna 30. fórumon Volodimir Zelenszkij elnök bejelentette, hogy jelenleg nem szabad azonnal felvetni az ukrán nyelv kérdését a parlamentben. Szerinte az ukrán nyelvet az állam teljes mértékben védi.

Ukrajnában a Volodimir Zelenszkij elnök által aláírt 3623. számú törvény értelmében a nyugdíjakat automatikusan felszámolják. Nem kell a Nyugdíjalaphoz fordulni, igazolásokat kérni, illetve nem kell bizonyítani a munkaviszonyát sem. A munkakönyvek idővel megszűnnek, a munkaviszonyt automatikusan vezetik majd. 


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »