Magyarország a középdöntőben is folytatta a győzelmi menetelést

Magyarország a középdöntőben is folytatta a győzelmi menetelést

Magyarország tovább folytatta a győzelmi sorozatát a 27. férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjében. A magyar fiúk ezúttal Brazília legjobbjait múlták felül 29-23 arányban. Ezzel a győzelemmel, Magyarország 6 ponttal vezeti a középdöntő 1. csoportját.

A magyar férfi kézilabda-válogatott három győztes mérkőzés után csoportelsőként zárta az egyiptomi világbajnokság A csoportját. Magyarország, a Zöld-foki-köztársaság, Uruguay és Németország legyőzésével, négy ponttal jutott be a középdöntő 1. Csoportjába. A magyar fiúknak a negyeddöntőbejutásért Brazília, Lengyelország és Spanyolország legjobbjaival kell majd megküzdeniük.

A mérkőzés magyar támadással és egy magyar góllal indult. Hornyák Péter pattintott a Brazil kapuba. Ezután sajnos két gyors Brazil gól érkezett, azonban szerencsére gyorsan egalizálni tudtuk az eredményt. Máthé Dominik találatával a 6. percben visszaszereztük a vezetést. A 11. percben Bánhidi Bence volt szabálytalan, így megkapta az első két perces kiállítást, Brazília pedig büntetőhöz jutott. A lehetőséget kihasználva újra átvették a vezetést. Egy perc sem telt az első magyar büntetőig, amit szokás szerint Máthé Dominik könnyedén értékesíteni tudott. Máté újabb góljával a 13. percben visszavettük a vezetést. Az első kétgólos vezetésre a 16. percig kellett várni. Ekkor az állás 10-8 volt. Időközben Ancsin Gábor két kétperces kiállítást is begyűjtött. A második személyi hiba magával hozta a második brazil hétmétereset is. Az első büntetőhöz hasonlóan, itt sem hibáztak a Dél-Amerikaiak. Aggodalomra azonban nem volt ok, hiszen a 27. percre már négygólos volt a magyar előny. A 29. percben Bodó Richárd góljával már öt volt közte. Mikler Roland kapuját hosszú percek óta nem tudták bevenni a brazilok. A magyar hálóőr az első játékrész második felében, kimagasló hatékonysággal zárta a kapunkat. Az első félidő magyar időkéréssel és egy brazil védéssel ért véget. A félidőben 16-11 volt az állás.    

A második játékrészben a brazilok indultak először támadásnak. Mikler Roland, folytatva az első harminc perc kiváló teljesítményét, könnyedén védte az ellenfél lövését. A félidő első gólját Bánhidi Bence szerezte. Ezzel a találattal már hatgólos volt a magyar előny. Miklernek és a stabil védekezésnek köszönhetően, tíz percig tartott a brazil gól csend. A hosszú gól nélkül töltött percek után, Brazília összekapta magát és a hét gólos hátrányból, percek alatt négy gólt ledolgozott. A 42. percben a második magyar időkérés után az állás 20-17 volt. A harmadik brazil büntető alkalmával Székely Marci váltja Miklert. Marci bravúros védéssel hárítani tudta a hétméterest. A 48. percre újfent hét volt közte a javunkra. Szerencsére még időben sikerült kijönnünk a hullámvölgyből.   Hét perccel a mérkőzés vége előtt, a találkozón először nyolcgólosra nőtt a magyar előny. Ekkor már nem volt kérdés a két pont sorsa. A hátralévő percekben Brazíliának sikerült két gólt ledolgozni a hátrányból, de a győzelem Magyarországé lett. A végeredmény 29-23.

A magyar válogatott legközelebb Lengyelország ellen száll majd harcba, a 27. férfi kézilabda-világbajnokságon. A mérkőzés szombaton 18 órától kerül lejátszásra, amelyet élőben közvetít az M4-sport tv csatorna.

 

A Magyar férfi válogatott kerete:

Hírdetés

Kapusok: Borbély Ádám, Mikler Roland, Székely Márton

Jobbszélsők: Hornyák Péter, Rodríguez Álvarez Pedro

Jobbátlövők: Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, Máthé Dominik

Irányítók: Győri Mátyás, Hanusz Egon, Lékai Máté, Nagy Bence

Beállók: Bánhidi Bence, Rosta Miklós, Sipos Adrián, Topic Petar

Balátlövők: Bodó Richárd, Szita Zoltán

Balszélsők: Bóka Bendegúz, Sunajko Stefan 

Szövetségi kapitány: Gulyás István

Az 1. csoport állása, az első középdöntős csoportkör előtt:


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »