Magyarok finiselték le a legendát

Magyarok finiselték le a legendát

A hétvégi győri kajak-kenu maraton világbajnokság legnagyobb meglepetését Boros Adrián és Solti László szolgáltatta. A két versenyző Salga István és Jámbor Attila 2003-as győzelme után nyert ismét aranyat a férfi maratoni kajakszakágnak.

Minden idők legjobb eredményét nyújtotta a magyar válogatott a hétvégi kajak-kenu maraton világbajnokságon. A felnőtt kajakosok és kenusok 5 arany-, és 3 ezüstérmet nyertek, az utánpótlás korú versenyzők eredményeivel kiegészítve 12 arany, 10 ezüst és 5 bronz lett a mérleg. A világbajnokság legizgalmasabb versenyét, és a legnagyobb meglepetését a vasárnapi zárószám, a férfi kajakpárosok viadala szolgáltatta, amelyben Boros Adrián és Solti László kettőse 12 évnyi szünet után szerzett ismét aranyat a férfi kajakszakágnak. Borosék azt a dél-afrikai párost győzték le nagy csatában, amelyben ott lapátolt a sportág egyik legendája, a hatszoros világbajnok Hank McGregor, akinek még a dobogón is jól látszott az arcán, hogy nem tudja megemészteni ezt a vereséget.

Hírdetés

„Hank McGregort, a legendát lefiniselni… Ez olyan élmény, amelyről eddig álmodni sem mertem – mondta Solti László, aki az utolsó futószakaszon, a hazai közönség buzdítása közepette szinte önkívületi állapotban futott végig. – Azt hiszem, minden magyar versenyző nevében mondhatom, hogy a szurkolók száz százalékig benne voltak a sikereinkben. Nélkülük nem születtek volna ilyen eredmények, ők segítettek át a holtpontokon, és ebben az utolsó nagy csatában ők is vittek be minket a célba.”

„Hogy minek köszönhetjük ezt a sikert? Annak, hogy én nagyon szívós vagyok, Lacika pedig hihetetlenül gyors – tette hozzá Boros Adrián, aki az egyéni versenyben is ott volt Hank McGregor sarkában, és nagyon kevés kellett ahhoz, hogy ezüst helyett aranyérmet vehessen át a többórás küzdelem után. „Az egyéni versenyt követően sikerült jól feltöltődnöm, nem éreztem fáradtságot, inkább erős hitet a páros előtt. Már reggel úgy indultunk neki a pályának: nem hagyhatjuk, hogy ezen a napon más nyerjen. Én szombaton már megtapasztaltam, milyen felemelő érzés másodikként felállni a dobogóra, most azt akartam tudni, milyen a győztesnek kijáró pillanat. És boldog vagyok, hogy mindez megvalósult.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »