Magyarok ezrei szurkolnak Marseille-ben

Magyarok ezrei szurkolnak Marseille-ben

Magyar szurkolók ezrei vonultak Marseille utcáin a válogatottat buzdítva, ott volt közöttük több játékos családtagja is. A többség győzelmet remél Izland ellen, de a szigetország drukkerei is sikerben bíznak. Az izlandi oktatási miniszter úgy gondolja, szurkolóik hangja majd őseik harci kiáltásait idézik vissza.

Nem csak a családtagok, a szurkolók is bizakodók az osztrákok legyőzése után. Sokan számolgatnak is. „Nagyon szeretnénk megnyerni a mérkőzést, mert hogyha megnyerjük ezt a meccset, és Ausztria és Portugália döntetlent játszik, akkor megnyerjük a csoportot, és nagyon szurkolunk, hogy nyerjenek a fiúk ma este” – fogalmazott Kocsis Zoltán szurkoló.

Hírdetés

A Portugáliával 1–1-et játszó Izland oktatási minisztere szerint országa az esélytelenebb szerepből tört elő. Illugi Gunnarsson bízik a szurkolók hangjában is, akik őseik harci kiáltásait idézik vissza. „Van egyfajta viking jellem benne, azt hiszem. Elég félelmetes és nagyon jellegzetes. Sosem hallottam még mérkőzésen, de remélem, hogy félelmet sugároz majd, és megbénítja az ellenfelet, de majd meglátjuk” – nyilatkozta az izlandi oktatási, kulturális és tudományos miniszter.

Izland lakosságának közel 10 százaléka tartózkodik a franciaországi Európa-bajnokságon. „Mint ahogy látja, vikingek vagyunk. Úgyhogy semmi más nem várható el tőlünk, mint hogy menjünk, és nyerjünk persze, ez a célunk. De egyszerre csak egy lépést. Ez az első alkalmunk az Eb-n, és végig is megyünk. Ha nem most, akkor majd legközelebb” – nyilatkozta Thora izlandi szurkoló.

A 332 000 lakosú ország az Eb-re kvalifikáló nemzetek között a legkisebb. A két ország szurkolói egyébként békésen, egymást ölelgetve vonultak Marseille utcáin.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »