Magyarok a lista élén

Az eurosport Euro 2016 címlapján egy cikk jelent meg, melyen szavazni lehet, szerintünk vajon ki fogja megnyerni az Euro 2016 labdarúgó-Európa-bajnokságot. Ez önmagában nem számít kuriózumnak… na de ki vezeti a listát?

Magyarország! Méghozzá magasan! 32 000 szavazattal, amely bőven több mint négyszerese az utánunk következő második helyezettnek. Nevezetesen legjobb európai barátaink, a lengyelek követnek minket 7000 körüli szavazattal. 
 
Micsoda lelkesedés! Van itt egészséges hazaszeretet, kérem, csak kell, min fellobbanjon, hogy felszínre kerüljön!
 
Az Európa-bajnoki pótselejtezőre való sorsolás előtt a velünk történő megmérkőzésre esélyes szlovének, írek, dánok és norvégok közül egyedül a norvégok fogalmazták meg arra vonatkozó vágyukat, hogy velünk mérkőzzenek meg. „A legtöbb esélyünk egyértelműen Magyarország ellen lenne” – mondta a 83-szoros norvég válogatott Kjetil Rekdal. Nem éppen a leglovagiasabb hozzáállás. Micsoda fintora a sorsnak! Érdekes, még a szurkolóik is cserbenhagyták őket a mérkőzés utolsó 6 percében, néhányan ugyanis az esélytelenek nyugalmával kivonultak az arénából (ráadásul még az utolsó góljuk előtt). 
 
Milyen jó, hogy nekünk volt egy Berzsenyink, aki a kevélység veszélyeire figyelmeztetett bennünket:
 

„Nézd: a kevély tölgy, mellyet az éjszaki

Hírdetés

Szélvész le nem dönt, benne termő

Férgek erős gyökerit megőrlik,

S egy gyenge széltől földre teríttetik!”

/Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz/
 
Tartsuk is ehhez magunkat, abban segítsen minket a Magyarok Istene! 
 
És egyébiránt pedig: HAJRÁ MAGYAROK!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »

Hírek

Legújabb hírek