Magyarkupa-győztes idegenek és nemzetközi kupaszereplés nélkül maradt magyarok

Magyarkupa-győztes idegenek és nemzetközi kupaszereplés nélkül maradt magyarok

Véget ért a magyar labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idénye. Ismert már a bajnokcsapat (Ferencváros), a kiesők (Diósgyőr, Budafok) és a magyar kupa győztese is (Újpest). Idén se volt másképp, mint az előző években, a legtöbb csapatban az idegenlégiósok vitték a prímet.

Ez alól egyedül a Paks képez kivételt, amelynek csapatkeretében kizárólag magyar játékosok kaptak helyet a bajnokságban és a kupában is. Az edzőjük is magyar, Bognár György az egykori 50-szeres magyar válogatott labdarúgó. A bajnokságban dicséretre méltó teljesítményt nyújtottak, függetlenül az utolsó forduló eredményeitől a negyedik helyen végeznek, a legtöbb gólt rúgták a bajnoki mérkőzéseken, és a gólkirályi címet is minden bizonnyal a csapat játékosa, Hahn János szerzi meg. Egy fordulóval a befejezés előtt jelenleg 22 gólnál tart, és 9 góllal előzi meg a második helyen álló Honvéd labdarúgót. 

Számomra messze a Paks volt az idei bajnokság legjobb magyar csapata, mert az előtte végző dobogósok, a Fradi, a Puskás Akadémia és a Fehérvár hemzsegnek az idegenlégiósoktól, sőt ők ezekben a csapatokban kulcsjátékosoknak számítanak, Pakson viszont csak magyarok rúgják a bőrt.

Szentségtörőként kapok majd biztos hideget-meleget eleget, de nálam nem a Fradi, hanem a Paks az idei magyar bajnok! Persze nem a hazai játékosok száma alapján osztják ki a bajnoki címe, mégis megérdemlik, hogy felsoroljuk az idei bajnokságban szereplő paksi labdarúgókat: Hegedűs Lajos, Holczer Ádám, Rácz Gergő – kapusok, Lorentz Márton, Gévay Zsolt, Szélpál Norbert, Osváth Attila, Kulcsár Dávid, Lenzsér Bence, Tamás Olivér, Szabó János, Debreceni Ákos, (hátvédek), Szakály Dénes, Balogh Balázs, Bognár István, Bognár Dávid, Papp Kristóf, Windecker József, Bertus Lajos, Szabó Bálint (középpályások), Nagy Richárd, Vági András, Hahn János, Haraszti Zsolt, Böde Dániel, Ádám Martin (csatárok).

Hírdetés

A tökéletes idénytől a paksiakat csak egy hajszál választotta el. Történt ugyanis, hogy a negyedik helyen végző klubnak elérhető közelségbe került a nemzetközi kupaszereplés is. Csak annyi kellett volna hozzá, ha a magyar kupa döntőjében a sokkal esélyesebb Székesfehérvár szerezze meg a győzelmet, a bronzéremmel egyébként már amúgy is biztosítva volt a nemzetközi kupaszereplése.

De nem így történt, a bajnokságban végig bukdácsoló, a kiesés ellen az utolsó pillanatig küzdő Újpest a kupadöntőben hosszabbítás után, kettős emberelőnyben diadalmaskodni tudott a Vidi felett. A magyar kupa, hangsúlyozom a magyar kupa döntőjében az egykoron szebb napokat megélt újpesti csapat a következő összeállításban lépett pályára: Pajovics – Kastrati, Kutrumbisz, Risztevszki – Onovo – Pauljevics,  Mitrovics, Croizet, Antonov – Beridze, Tallo! Bábeli zűrzavar, szerbek, macedón, koszovoi, görög, nigériai, francia, bolgár, grúz és elefántcsontparti a pályán! A mérkőzés előtt lejátszott magyar himnusznál csak tátogtak, vagy még azt sem, többségük izgett- mozgott az őket pásztázó kamera előtt, alig várták, hogy véget érjenek a számukra idegen dallamok, és melegíthessenek.

Egyetlenegy magyar játékos nélkül lépett pályára az Újpest a magyar kupa döntőjében, szerb edzővel, belga tulajdonossal! Több magyar bíró volt a pályán, mint magyar játékos a döntő két csapatában!

Mi lesz veled így magyar utánpótlás? Szinte nagyobb kisebbségben vannak a magyarok Újpesten, mint a Felvidéken. Göröcs Titi és Bene Feri forog a sírjában, Törőcsik, Fazekas, Zámbó és Dunai Antal nem hisz a szemének, fülének!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »