Magyargyűlölet Sepsiszentgyörgyön: először fújtak le gyalázkodó rigmusok miatt „romániai” meccset

Magyargyűlölet Sepsiszentgyörgyön: először fújtak le gyalázkodó rigmusok miatt „romániai” meccset

Alig 25 percig tartott a Sepsi OSK első 2023-ban játszott hazai mérkőzése a román élvonalban, a vendég FCU Craiova szurkolóinak magyarellenes rigmusai miatt ugyanis Florin Chivulete játékvezető kétszer is félbeszakította, majd végleg lefújta a találkozót – írja a Nemzeti Sport.

A craiovai csapat ultrái évek óta a legbalhésebbak közé tartoznak Romániában, akik saját játékosaikat és vezetőiket is állandóan fenyegetik. Vasárnap délután Sepsiszentgyörgyön pedig szinte egy pillanatig sem érdekelték őket a pályán történtek – igaz, említésre méltó helyzet egyáltalán nem is volt a lejátszott fél játékrész során – hanem szinte kizárólag magyarellenes rigmusokat harsogtak, a helyi hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére.

Chivulete először a 24. percben szakította félbe a mérkőzést, majd egy perccel később az öltözőbe is rendelte a csapatokat. Tíz perc múlva folytatódott csak a játék, ám mivel a vendégtábor sem állt le a magyarok szidalmazásával, alig 20 másodperc után a játékvezető végleg lefújta a mérkőzést – a román futball történetében egyedülálló döntést hozva. Nézőtéri botrány miatt szakadt már félbe élvonalbeli mérkőzés (a Rapid–Steaua 2008-ban, a játékvezető megdobálása miatt), gyűlölködő „szurkolás” miatt azonban most először.

Hírdetés

A versenykiírás szerint a mérkőzés pontjainak sorsáról a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága dönt majd, a játékvezető és Octavian Goga megfigyelő jelentései alapján: várhatóan 3-0-és gólaránnyal a Sepsinek ítélik majd a győzelmet.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https://www.facebook.com/antalarpadandras/videos/1197708440876992/&width=480&show_text=true&height=1142&appId

Az elmaradt mérkőzés helyett Cristiano Bergodi, a Sepsi szakvezetője azonnal edzést vezényelt csapatának. Közben pedig a román sajtóban – elsőként a Fanatik portálon – olyan hírek röppentek fel, hogy a craiovai tábor szándékosan provokálta ki a mérkőzést félbeszakítását és a várható kemény büntetést, így akarván ártani a FCU körükben népszerűtlen tulajdonosának, Adrian Mititelunak.

Ezt a Digi Sportnak nyilatkozó Diószegi László, a Sepsi elnöke is megerősítette. „A Craiova tábora egy pillanatig sem szurkolt saját csapatának, kizárólag rasszista rigmusokat kiabált és Mititelu urat szidalmazta. Szerintem a botrány kedvéért jöttek, hogy Mititelut üssék. Egyáltalán nem örülök ennek a végkifejletnek, mindig a pályán akarok nyerni, de ezt a meccset most le kellett állítani, szükség volt egy normalitás irányába mutató döntésre” – mondta Diószegi.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »