Magyar ünneplés, izlandi csalódás

Magyar ünneplés, izlandi csalódás

A mérkőzés után nem volt rendbontás, a magyar szurkolók ünnepelve, az izlandi szurkolók csalódottan hagyták el a marseille-i stadiont.

Békésen, egymás mellett sétálva távoztak a marseille-i stadionból a magyar és az izlandi szurkolók a két válogatott mérkőzése után. A két tábor közül a magyar tűnt elégedettebbnek – ez nem is csoda, hiszen a döntetlennel megnőttek a csapat továbbjutási esélyei.

A drukkerek szerint hatalmas közösségi élmény volt, hogy több tízezer magyar végre Eb-meccsen biztathatta a nemzeti tizenegyet.

Az izlandi szurkolók már csalódottabbnak tűntek, de még ők sem adták fel. „Mindent beleadtunk, de mi csak 330 ezren vagyunk, ezért kicsit több energiára lett volna szükségünk. Arra kérem azokat, akik senkinek sem drukkolnak ezen az Eb-n, hogy szurkoljanak nekünk, kell az ő erejük” – fogalmazott Hjálmar Örn Jóhannsson.

Néhány izlandi már egyenesen a döntőbe álmodta a szigetországi csapatot. „Ez most már rajtuk múlik, megverik Ausztriát, és akkor megvan. Július 10-én van a döntő, amelyet Izland játszik majd Franciaországgal.” Ez egyelőre még távolinak tűnik: Izlandnak előbb le kell győznie Ausztriát ahhoz, hogy biztosan továbbjusson a csoportból. A magyar válogatottnak viszont már egy döntetlen is elég Portugália ellen ahhoz, hogy biztosan bejusson a kieséses szakaszba. A szerdai találkozón várhatóan ismét több tízezer magyar biztatja majd a csapatot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »