Magyar sikerrel zárult a Kárpátok Kupája (Női kézilabda, utánpótlás)

Magyar sikerrel zárult a Kárpátok Kupája (Női kézilabda, utánpótlás)

A magyar ifjúsági válogatott hibátlanul lett tornagyőztes a női kézilabda Kárpátok Kupáján, miután tegnap remek hangulatú, kiélezett mérkőzésen legyőzte a Carmen Cartaș irányította román korosztályos együttest, amely így a harmadik helyen végzett. Az eseménynek péntektől vasárnapig a Sepsi Aréna adott otthont.

Pénteken a házigazda Románia a spanyol válogatott ellen kezdett, az összecsapást végig a vendégek irányították, magabiztosan őrizték előnyüket, a román játékosok csak futottak az eredmény után, ezáltal vereséget szenvedtek (25–20). A Bohus Beáta által irányított Magyarország első mérkőzésén a lengyel alakulat ellen lépett pályára, a két együttes rendkívül szoros csatát vívott egymással, a végén pedig a magyar nemzeti csapat örülhetett (25–24).

Szombaton Carmen Cartaș csapata a lengyel alakulattal mérkőzött meg. Az első félidőben remekelt a hazai gárda kapusa, többek között neki köszönhetően a szünetig Románia három góllal ellépett. A játék képe a második játékrészben sem változott, a lengyel alakulat többet hibázott, Románia pedig megszerezte első győzelmét a tornán (24–19). Magyarország rangadót vívott a spanyol együttessel, amely nagy lendülettel kezdett, többször vezetett négy góllal. A magyar válogatott védekezése hatékonyabb lett, ezáltal a szünetig egyenlített, majd a fordulást követően előnybe került, amelyet végig megőrzött (21–19).

 

 

Hírdetés

Tegnap Spanyolország kiegyenlített küzdelem végén három góllal jobbnak bizonyult a lengyel csapatnál (26–23), amely így három vereséggel zárta a tornát. Ezt követően a zárómérkőzést Magyarország és Románia vívta, előbbi nehezebben vette fel a ritmust, ezt kihasználva utóbbi többször is vezetett három találattal. Bohus Beáta együttese negyedóra elteltével kezdett magára találni, a szünetig egyenlített, aztán a második félidő elején a román válogatott ismét ellépett négy góllal. Innen is felállt a magyar alakulat, amely fordított és megnyerte a Kárpátok Kupáját (27–24).

„Hasznos torna volt, ahol erős ellenfelekkel játszhattunk. Úgy hiszem, az első mérkőzés felejthető, nem alakítottunk nagyot. Lengyelország ellen javult a hozzáállásunk, védekezésben ment a játék. Magyarország ellen remekül kezdtünk, viszont a végén mentálisan nem voltunk erősek. Rengeteg tanulsággal maradtunk, a következő időszakban mindent átgondolunk. Fantasztikus volt számomra, hogy három napig a Sepsi Arénában lehettem, köszönöm mindenkinek, aki kilátogatott a tornára. A vasárnapi találkozón remek volt a hangulat, gratulálok mindkét szurkolótábornak” – mondta Carmen Cartaș.

 

 

A torna gólkirálya a lengyel Zuzanna Zimnicka lett, aki három mérkőzésen 21 találatot jegyzett. A legjobb védőnek járó elismerést Oprea Alexia kapta, a legjobb kapus díjat pedig Majoros Gréta érdemelte ki. A Kárpátok Kupája legértékesebb játékosa (MVP) a spanyol Marta Regordan Silva lett.

Eredmények: Románia–Spanyolország 20–25, Magyarország–Lengyelország 25–24, Románia–Lengyelország 24–19, Magyarország–Spanyolország 21–19, Lengyelország–Spanyolország 23–26, Románia–Magyarország 24–27. A torna végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Spanyolország 6 pont, 3. Románia 3 pont, 4. Lengyelország 0 pont.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »