Magyar püspökök a homoszexuális propaganda ellen

Magyar püspökök a homoszexuális propaganda ellen

Közel két hete Krakkó érseke, Marek Jędraszewski szentbeszédében elítélte a szivárványos prájdos mozgalmat. Kemény szavaiért hevesen támadták az újpogány ideológia hívei. A lengyel katolikus püspöki kar elnöke kiállt a támadott érsek mellett, majd Prága bíboros-érseke ítélte el az LMBTQ-mozgalmat, s arra kérte szlovák és magyar püspöktársait, támogassák a krakkói érseket. Tegnap a magyar katolikus püspöki konferencia elnöke, Veres András megírta támogató levelét.

A krakkói érsek augusztus elején szentbeszédében ezt mondta:

A vörös pestis már nem szorongatja a hazánkat. Ami nem jelenti azt, hogy ne lenne itt egy újabb, ami uralni akarja a lelkünket, a szívünket, és az elménket. Ez nem marxista és nem bolsevik, de ugyanabból a lelkületből született: neo-marxista. Nem vörös, hanem szivárványos.

A krakkói érsek szavait nagy felzúdulás fogadta szélsőséges körökben. Válaszul előbb a lengyel püspöki kar elnöke, majd néhány nappal később Dominik Duka bíboros, Prága érseke állt ki a támadott főpap mellett. Duka bíboros többek között úgy fogalmazott, „riasztónak tartom, hogy az utóbbi időben az LMBT-ideológia témái ateista és sátánista célkitűzésekkel bővültek”, s arra kérte szlovák és magyar kollégáit, adjanak ki a lengyel főpapot támogató nyilatkozatot.

A katolikus egyház álláspontja a homoszexualitással kapcsolatban közismert, az Egyház tanítása kétezer éve nem változott. A homoszexuális cselekedetek, tanítja az Egyház, belső természetük szerint rendetlenek, ellentétesek a természetes törvénnyel. „Nincs olyan eset, amikor jóváhagyhatók lennének” – olvassuk a katolikus egyház katekizmusában. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben Ferenc pápa is többször elítélte a gender-elméletet, a házasság intézménye elleni támadást, s a szivárványos propagandát agyunk-szívünk elleni gyarmatosítási kísérletnek nevezte. Ez ma az új totalitarizmus, a bolsevizmus új kiadásban. Neve: LMBTQ. Csak annyi változott, hogy az új bolsevizmus hívei nem vörös, hanem szivárványos lobogó alatt vonulnak.

Tegnap, augusztus 13-án, a magyar katolikus püspöki konferencia elnöke levélben biztosította támogatásáról a krakkói érseket. A levél megjelent a lengyel katolikus püspöki kar hivatalos honlapján, s néhány külföldi katolikus portál is közölte. Jelen sorok írásakor a hazai katolikus hírportál, a Magyar Kurir még nem publikálta a levelet, egyedül a katolikusvalasz.blog.hu honlapon olvasható, innen idézzük:

Hírdetés

Excellenciás úr,

Tudjuk a történelmünkből, hogy a hitünk tanításaiban való állhatatosság újból és újból haragra indított másokat. Ennek ellenére meglepődve figyeltük a legutóbbi igazságtalan támadásokat, amiért önök csupán kifejezték a katolikus egyház tanítását korunk egy jelenségével szemben. Megdöbbentő látni, hogy akik a meggyőződéseik elfogadását követelik, ezzel egyidőben megtagadják önöktől és a más véleményen lévőktől a megszólalás jogát egy adott kérdésben.

Mivel ezek a támadások példátlanok, ezzel a levéllel szeretnénk kifejezni a szolidaritásunkat és testvéri támogatásunkat.

Testvéri egységben,

+ Veres András

Győr püspöke,
A Magyar Püspöki Konferencia elnöke
Budapest, 2019. augusztus 13.

Eleddig a hazai püspökök hallgattak a szivárványos rombolásról. Most megtört a jég, Veres András püspök úr a hazai katolikus főpapok nevében állt ki a lengyel érsek és támadott beszéde mellett. Köszönet érte.

B.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »