„Magyar Péter vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról, koalícióra is lépne vele”

„Magyar Péter vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról, koalícióra is lépne vele”

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogász a közösségi oldalán kért elnézést Magyar Pétertől azért, mert túl későn válaszolt neki arra a kérdésére, hogy csatlakozik-e a Tisza Párthoz. Karsai Dániel kifejtette az okokat, amiért nem követte Magyar Péter politikai formációját, többek között megemlítve, hogy az alelnök vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról.

Karsai Dániel POSZT PRO PATRIA ET LIBERTATE XI. című bejegyzésében reagált Magyar Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elhangzott szavaira. A Tisza Párt alelnöke élő adásban válaszolt az alkotmányjogásznak, aki egy korábbi bejegyzésében arról kérdezte őt, hogy melyik főpolgármester-jelöltre fog szavazni.

Magyar Péter közölte, hogy érvénytelenül fog szavazni a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választáson, és arról is beszélt a műsorban, hogy korábban meglátogatta a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő alkotmányjogászt, és felkérte, csatlakozzon a pártjához, amelyet elmondása szerint Karsai Dániel visszautasított, és azóta a „Momentum szekerét tolja”.

Hírdetés

„Felkért az akkor még csak leendő pártjához való csatlakozására mint alapító tag. Amire én hosszas habozás után mondtam nemet, és azóta a Momentum szekerét tolom. Arról, hogy Magyar Péter pártot alapít, a találkozónkon értesültem. Magyar úr nagyon rövid határidőt, pár napot adott a válaszra. Ami alatt én valóban nem válaszoltam, csak később. Ezért elnézését kérem utólag is. De éppen az általa szabott rövid határidő miatt ebben az esetben a hallgatásom az egyet nem értés jele volt” – írta bejegyzésében Karsai Dániel.

Az alkotmányjogász kifejtette, azért nem csatlakozott a Tisza Párthoz, mert egyrészt soha nem volt párttag, másrészt pedig szerinte Magyar Péter hiába beszélt a Fidesz leváltásáról, „mindeközben szinte vallásos imádattal beszélt Orbán Viktorról, és azt is mondta, hogy akár koalícióra is lépne vele, és úgy próbálná megfékezni”.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »