Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort az őt háborúpártisággal vádoló propagandaplakátok miatt

Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort az őt háborúpártisággal vádoló propagandaplakátok miatt

„A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért” – írta Magyar Péter szombati facebook-bejegyzésében.

A miniszterelnök, a pártja és a propagandistái hetek óta azzal kampányolnak, hogy az ellenzéki politikusok háborúpártiak, most már óriásplakátokon és videó hirdetésekben is ezt terjesztik. Elég volt!

A TISZA Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak – hangsúlyozta a párt alelnöke. Hozzátette: sem háborút, sem fegyverszállítást nem akarnak. Szerinte aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.

„Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!”

– írta Magyar Péter Orbánnak.

Az ellenzéki pártvezért rámutatott: Orbán Viktor akár két évet is kaphatna azért, amit művelnek. A vonatkozó törvényi rendelkezést is felidézte.

Büntető törvénykönyv 226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hírdetés

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

(a) aljas indokból vagy célból,

b) nagy nyilvánosság előtt, vagy

c) jelentős érdeksérelmet okozva követik el.

(Címlapkép: Magyar Péter/facebook)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »