Magyar Péter 0 százalékos párt színeiben próbál szerencsét

Magyar Péter 0 százalékos párt színeiben próbál szerencsét

Magyar Péter szerda délután beadta pártja nyilvántartásba vételi kérelmét a Nemzeti Választási Bizottságnak – erről egy Facebook-bejegyzést is közzétett, mint írta: "ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson."

Magyar a párt nevét a regisztráció jogerőssé válása után, csütörtökön hozta volna nyilvánosságra, mondván: „Lássuk meg, mennyire fél a hatalom, és megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat”. Azonban néhány perccel később, miután az NVB oldalán megjelent a bejelentés ténye, megerősítette, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt színeiben indulnak a júniusi választáson.

A Tisza Párt mai közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyart, illetve ők kerültek többségbe a párt ügydöntő szerveiben.

Mi az a Tisza Párt?

Joggal merül fel a kérdés, hogy mit tudhatunk arról a pártról, amely lehetővé teheti Magyar Péter indulását a vészesen közeledő EP-választáson. A szervezet egri székhelyű, az egriugyek.hu helyi híroldal szerint a Tisza Párt honlapja 2021 augusztusában frissült utoljára, akkor Szabó Attila elnök vezette a pártot, a két alelnök pedig Deák Boldizsár és Somodi Erzsébet volt. Az elnökkel 2021 áprilisában interjút is készített a lap, amiben azt mondta, ők nem kamupárt, az állami támogatás nem kell nekik, és nem fognak össze más ellenzéki pártokkal.

A párt másik vezetője, Deák Boldizsár 2006 előtt fideszes önkormányzati képviselő volt, de a Demeter Ervin, az első Orbán-kormány polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter nevével fémjelzett helyi szervezet feloszlatása után nem került vissza a pártba. Több alkalommal próbálkozott a helyi politikába beleszólni, főleg úgy, hogy az ő tulajdonában állt korábban a Rádió Eger is.

A Tisza Pártot 2022 februárjában vették nyilvántartásba, a valasztas.hu oldal adatai szerint 0 százalékos eredményt ért el az országgyűlési voksoláson.

Hírdetés

Párt a pártokrácia ellen

„Nem tagadjuk, hogy friss pártként valóban célul tűztük ki a parlamentbe kerülést is, de természetesen ez nem öncélú, csak egy eszköz, hogy segítsünk a bajba jutott embereken. Nem vagyunk hataloméhesek, nem szorulunk magas állami fizetésekre, és mélyen hiszünk a valódi népképviseletben. Ezért ennek érdekében kormányzati szerepben csak két ciklust engedélyezünk a képviselőknek, a jövedelmüket pedig a civil életben folytatott foglalkozásuk bérének havi átlagában maximálnánk” – olvasható a Tisza Párt honlapján.

Mi a »pártokrácia« helyett a magyar társadalmat szeretnénk helyzetbe hozni – tették hozzá a céljaikat bemutató szövegben, bár hogy ez pontosan mit jelent, azt nem fejtették ki.

Azt ígérték a választóknak, hogy mind a 106 választókerületben indítanak jelöltet, úgy gondolták, hogy friss pártként is képesek lehetnek erre.

Hazánk szent folyója, a Tisza mindkét oldalán hamarosan kampánykörútra megyünk. Minél több emberrel el fogunk beszélgetni, megkérdezzük legégetőbb problémáikat, amelyeket pártprogramunkba is beépítünk, de pártállástól függetlenül a polgármestereket is felkeressük, és felajánljuk nekik a segítségünket – jelentették ki, hozzátéve, hogy ők alulról szerveződő párt, és a társadalmi beágyazottságra szeretnének építeni. A formáció öndefiníciója szerint ideológiamentes jobbközép pártként középutas politikát folytatnak.

(Index – 24 nyomán)

Frissítés: Tom Lantosra emlékeztek, Bidennek gratuláltak

Igazi Spinoza-ház-konform pártot talált magának Magyar Péter.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »