Magyar ortodox zsidó fiú lett a net sztárja

Hurwitz Mendel szerepelt Oprah Winfrey új minisorozatában és meghódította az internetet.

Az amerikai tévésztár új, hétrészes minisorozatot indított, amelynek címe Belief, azaz Hit. A különböző vallásokat körbejáró sorozat első, vasárnap sugárzott epizódjának egyik főszereplője a forgatáskor tizenhárom, ma tizenöt éves Hurwitz Mendel volt, aki Budapesten, ortodox zsidó családban nevelkedik és ebben a kisfilmben éppen a barmicvójára készül:

Hírdetés

A korához képest bölcsen nyilatkozó és jó humorérzékkel bíró fiú sok rajongót szerzett magának az Egyesült Államokban – írja a Jewish Telegraph Agency. Maga Oprah is tweetelt róla a premier idején, állítása szerint szépen bemutatja Hurwitz története, hogyan válik az ember gyermekből felnőtté. Rajta kívül mások is kifejezték szimpátiájukat Twitteren.

A műsort követően Oprah közölt egy másik videót is honlapján, amelyen Mendel édesapjával, Hurwitz Sholom rabbival, a Pesti Jesiva és Bet Menáchem iskola tanárával és az Egységes Izraelita Hitközséghez tartozó Teleki téri templomkörzet rabbijával látható. Hurwitz rabbi szerint fia „humoros hitet” hordoz. Mendel elmondása szerint „nagyon okos rabbi” szeretne lenni, „és ez teljesíthető”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »