Magyar nyelvű híradást ígér az állami TASR

Magyar nyelvű híradást ígér az állami TASR

Magyar nyelvű híradást ígér az állami TASR 2017. december 12., kedd – 09:05 ÚJ SZÓ ONLINE2017. 12. 12., k – 09:13 Közélet Friss ikon Off Törzs

„Fordított hírek lesznek a legfontosabb társadalmi eseményekről, ahogyan az a többi idegen nyelvű hírek esetében is történik, később viszont már regionális hírekkel is szeretnénk szolgálni, amelyek bemutatnák a délszlovákiai eseményeket” – tájékoztatta portálunkat Marián Kolár, a TASR főszerkesztője. 

A szolgáltatás a TASR ügyfélszekciójában lesz megtalálható, vagyis azok a partnerei kapják majd, akik fizetnek a szolgáltatásaiért. A magyar nyelvű hírszolgáltatás az új igazgató, Vladimír Puchala programjának az egyik pontja, amivel megpályázta az igazgatói posztot. „A magyar kisebbség számára hasznos lehet saját nyelven való tájékoztatás a szlovákiai eseményekről” – idézett a vezérigazgató programjából Kolár. A hírügynökség egyelőre még dolgozik a megvalósítás részletein, a főszerkesztő nem tudta pontosan megmondani, hogy hány hírt adnak majd ki naponta. „Várhatóan a cseh nyelvű hírekhez hasonlóan mintegy 25–30 hírt tudunk majd kiadni magyarul, de ez még csak a munkaverzió” – jelentette ki a főszerkesztő. (lpj)

Hírdetés

Bevezető Pozsony |

Jövő év elején magyar hírszolgálatot indít az állami hírügynökség, a TASR. „Január végén, február elején indulhat ez a szolgáltatás, pontos határidő egyelőre még nincs.”

Címkék TASR híradás Település / hely Pozsony Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »