Magyar nyelven koncertezik az USA-ban a Tankcsapda

Hírek a TCS háza tájáról: Lukácsék két turnéra indulnak: az egyik (többek között) az USA-ban, a másik Debrecenben lesz – szülővárosukban ugyanis háromszor is fellépnek. És mindenhol magyarul fognak szólni a dalok.

Hírdetés

Lukács szerint a Tankcsapda ereje a szövegben is rejlik, ezért ellentétben más zenekarokkal, amelyek külföldön angolul énekelnek, ők a nehezebb utat választották: végig magyarul mutatják be dalaikat, ahol kell, röviden angolul összegzik, miről fognak énekelni – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón a turnéval kapcsolatban. Ugyanis a tengerentúlon is fellép a banda. 
 
TCS-ék ezen kívül egy csomagban kínálják a tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncertjük teljes anyagát: a 34 számot kék-két DVD-n, illetve CD-n dolgozták fel. A különleges minőségű, koncertélményt nyújtó lemezek elkészítésében komoly segítséget kaptak a közmédiától, amiért Lukács köszönetet mondott a sajtótájékoztatón. 
 
A Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa azzal egészítette ki, hogy a lemez hamarosan Szlovákiában is megjelenik, de további országokkal is tárgyalnak a kiadásról. A koncertlemez az együttest bemutató filmmel indul, amit Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon forgattak – tette hozzá.
 
Sidlovics Gábor gitáros a turnéról mesélt: októberben ugyanis útra kelnek, és előbb Angliában klubokban adnak három koncertet, majd az Amerikai Egyesült Államokban nyolc alkalommal lépnek fel. Négy koncertet a keleti, négyet a nyugati parton adnak, a sorozat Los Angelesben fejeződik be, majd Kanadába utaznak zenélni – sorolta Sidi.
 
Lukács a hagyományos év végi nagykoncertről is beszélt: elmondta, hogy ez az idén elmarad, de a debreceniek nem maradnak Tankcsapda nélkül. Egy helyett ugyanis három koncertet tartanak az év végén az együttes otthonában: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban és az egyetemi Lovardában lépnek fel.
 
„Ilyet még nem csináltunk, de reméljük jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói” – fűzte hozzá Lukács.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »