Magyar Nemzeti Írószövetség alakult

Magyar Nemzeti Írószövetség alakult

Megalakult a Magyar Nemzeti Írószövetség – tájékoztatta közleményben a Gondolát Madár János költő, az új civil szervezet elnöke.

Madár János – szekesfehervar.hu

“Az alapító tagok fontosnak tartják a népi–nemzeti és a polgári nemzeti hagyományok újragondolását, a magyar irodalmi élet és közgondolkodás megújítását. Ehhez keresnek, korhatár nélkül, elkötelezett alkotótársakat, hogy megvalósíthassák kitűzött feladataikat” – fogalmaz a Gondolához eljuttatott közlemény. 

Hírdetés

A szövetség feladatának tartja: Az 56-os írószövetségi hagyományok ébrentartását, a nemzeti függetlenség gondolatának ápolásával; a keresztényszociális eszmeiség terjesztését – különös tekintettel a nemzetért aggódó szárszóiak és legjobb polgári íróink gondolataira.

A most megalakult Magyar Nemzeti Írószövetség szerint fontos teendő a mellőzött vidéki irodalmárok felemelése publikációs és szereplési lehetőségek biztosításával, továbbá a kapcsolattartás a határon túli magyar írókkal, számukra fórum biztosítása a bemutatkozásra, valamint a nemzeti könyvterjesztés előmozdítása, az olvasási kedv felélénkítése.

“A Magyar Nemzeti Írószövetség a magyar nép, a magyar nemzet tiszta erkölcsének és nemes értékeinek megőrzésével és tudatosításával a megmaradás és a felemelkedés új útjait kutatja” – zárul a közlemény. 

A Gondolához eljuttatott anyag aláírója Kalász István főtitkár, Madár János elnök és Tábori László alelnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »