Magyar Nemzet-i szégyen

A magát polgárinak nevezett napilap rendesen elsiratta a Népszabadságot.

Azt gondoltam, hogy a Népszabi felfüggesztése után lesz rendesen sírás-rívás, de azt, amit a Magyar Nemzet csinált, még legrosszabb álmomban sem.

Tizenhárom éves korom óta olvastam a Magyar Nemzetet még kék címmel, lepedőformátumban. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal tavaly februárig ez volt számomra „A” napilap. A Fidesz egyik legkomolyabb médiaháttere ekkor kihátrált a kormány mögül. Mit kihátrált, hátat fordított. Azóta is minden egyes alkalommal, amikor kezembe kerül, reménykedem, hogy az egész egy rossz álom, és mihamarabb felébredek. Azóta az alapító Pethő Sándor szerintem forog a sírjában. Odáig jutottunk, hogy a címlapján polgárinak nevezett napilapban lassan szitokszó a polgár, vagy legalábbis gúny tárgya.

De azt nem hittem, hogy addig süllyednek, mint a 2016. október 10-i lapszámban. Ha mindent egybevetünk, majd’ 3 oldalon siratják a Népszabadságot. Összesen 9 cikk foglalkozik a ballibsi lap felfüggesztésével. Köztük főszerkesztői vezércikk és egy címlapos szerkesztőségi állásfoglalás „Szolidaritási nyilatkozat” címmel. Hangsúlyozom még egyszer a Magyar Nemzetben!

A legérdekesebbek egyike, az a kis cikkecske, ami a rendszerváltás óta megszüntetett és „áthangolt” napilapokról szól. Van itt Pesti Hírlap, Új Magyarország, Kurir. De érdekes módon magukat valahogy kihagyták, hogy mi történt a Magyar Nemzet „hangjával” 2015. februárja óta. Erősen fals lett a múltjához mérten.

És most jöjjön a szokásos kérdés Kettősmérceföldéről: Vajon mennyit foglalkozott volna a hírrel, és milyen hangnemben a Népszabadság, ha másfél éve Simicska Lajos úgy dönt, bezárja a Magyar Nemzetet. Lett volna belőle címlap, szolidaritási nyilatkozat, vezércikk, 2 oldalas összeállítás??? Aligha, és inkább csak a káröröm hangján. Ezek után nem lepődnék meg, ha a Népszabi nem lesz többé, pár újságírója hamarosan a Magyar Nemzetben tűnne fel.

Hírdetés

Utóirat: A nagy magyar sajtószolidaritás és kollegalitás a Magyar Nemzetben már csak a balliberális lapokat illeti. Arról egy szó sem esik a lapban megjelent beszámolókban, hogy újdonsült Népszabis tejtestvéreik és barátaik a Magyar Idők lapszámait égették a tüntetésen – a sajtószabadság jegyében.

Csókol benneteket:

Eleméry T. Olivér

A szerző korábbi írásai:

A polgármester-jelölt, akire még saját maga sem szavazott

Kötelező muszlim kendő az Air France stewardesseknek

Kincs, ami nincs, avagy balos lovagoncok és keresztjeik

Pengesd Lajkó, húzzad Félix!

ŐŐŐŐŐ….Isten! – Szerethető nemzeti(?) radikális az ATV-n


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »