Magyar miniszterelnök-helyettese lesz Romániának

Belép a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a román kormányba, amelyben az egyik miniszterelnök-helyettesi tisztséget, valamint a környezetvédelmi és a kulturális miniszteri posztot fogja betölteni – jelentette be hétfőn Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

A miniszterelnök-helyettesi és a kulturális miniszteri poszt várományosa Kelemen Hunor, a környezetvédelmi szaktárca élére Korodi Attilát javasolta a magyar párt. Mindkét politikus vezette már a szóban forgó tárcákat Emil Boc kormánya idején. Kelemen közölte még, hogy az RMDSZ-nek 14 államtitkára lesz.

Hírdetés

Élni kell a lehetőséggel

Mint ismert, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) korábban visszahívta minisztereit a kormányból, és megvonta a bizalmat a miniszterelnöktől. A szociáldemokraták – több kisebb párttal együtt – törékeny többséggel rendelkeznek a bukaresti parlamentben, ezért Victor Ponta miniszterelnök felhatalmazást kapott, hogy tárgyaljon kormánya támogatásáról a parlamenti erőkkel, köztük a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel. Borboly Csaba, a párt elnökségi tagja szerint az RMDSZ-nek élnie kell azzal a lehetőséggel, amelyet a román kormánykoalíció felbomlása teremtett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »